home actueel nieuws herdenking 1 februari 2017

Herdenking 1 februari 2017

Op 1 februari 2017 vond de jaarlijkse herdenking van de watersnoodramp van 1953 plaats bij het Nationaal Monument van Gust Romijn aan de Weg van de Buitenlandse Pers bij Ouwerkerk.

Bij het monument startte om 10.00 uur de jaarlijkse herdenking, georganiseerd door de gemeente Schouwen-Duiveland in samenwerking met het Watersnoodmuseum.

Er werden zes kransen gelegd deze keer. Door Burgemeester Gerard Rablink en wethouder Jacqueline van Burg legden er een namens gemeentebestuur Schouwen-Duiveland, door Deltacommissaris Wim Kuijken en Johan Jacobs van Rijkswaterstaat, door Commissaris van de Koning in Zeeland Han Polman en gedeputeerde Ben de Reu namens Provinciebestuur. Door bestuursvoorzitter Karla Peijs en vrijwilligers Gerda de Jong en Louw Verton voor het Watersnoodmuseum; door Hans Oosters namens Unie van Waterschappen en door Liselotte de Koning en Kees Heule namens Het Nederlandse Rode Kruis. Kinderen uit Ouwerkerk, 11 in totaal, legden tot slot een witte bloem bij de kransen, waarmee ook de jeugd liet zien stil te staan bij de verliezen door de watersnoodramp van 1953.