home actueel nieuws deze zomer bij het watersnoodmuseum: met een helikopter de lucht in

Deze zomer bij het Watersnoodmuseum: met een helikopter de lucht in

Op drie dagen tijdens de zomervakantie staat bij het Watersnoodmuseum een helikopter paraat om bezoekers de sporen van de Watersnoodramp van ’53 in het krekengebied bij Ouwerkerk en in de Schelphoek vanuit de lucht te laten zien.

Op zaterdag 15 juli, woensdag 2 augustus en woensdag 23 augustus staat er tussen 10 en 17 uur een helikopter paraat bij het Watersnoodmuseum, gereed om de lucht in te gaan. Voor deze unieke activiteit werkt het museum samen met Prince Helicopters uit Zierikzee.

De helikopter vliegt over de caissons bij Ouwerkerk, die in 1953 gebruikt werden voor de sluiting van het laatste dijkgat in het Rampgebied en waarin nu het Watersnoodmuseum is gevestigd. Vervolgens is er de mogelijkheid om door te vliegen naar de Schelphoek, waar de impact van de Ramp op het landschap nog duidelijk zichtbaar is.

Tijdens de vlucht wordt het verhaal verteld van Rudolf Idzerda en Taco Mulder. Zij brachten in de dagen na de Watersnoodramp meer dan 100 mensen in veiligheid met de enige helikopter die Nederland toen bezat, de Sikorsky S-51, ofwel “Jezebel”.

Al vanaf € 35 kunnen bezoekers van het museum een rondvlucht meemaken.