home actueel nieuws een zomer vol extra activiteiten

Een zomer vol extra activiteiten

In de zomervakantie zijn er weer volop extra activiteiten in het Watersnoodmuseum, voor jong en oud. Deelname aan deze activiteiten is gratis bij een museumbezoek.

Familierondleidingen
Elke dinsdag, woensdag en donderdag in de periode van 8 juli tot en met 3 september 2017 worden er familierondleidingen gegeven. De rondleidingen starten twee keer per dag, om 11 en 13 uur. De rondleid(st)er neemt u mee langs de highlights van het museum.
Knutselworkshops
Op dinsdag 11, 18 en 25 juli worden er knutselworkshops door de kunstenares Marlies Verda gegeven. Kinderen kunnen tijdens deze inloopworkshops, tussen 11.30 en 16.00 uur eigen kunstwerkjes maken met het thema water.

Rondleidingen Buitengebied
De overstromingen van de ramp van ’53  zijn nog steeds zichtbaar in het landschap. U kunt vandaag de dag genieten van prachtige, met riet en bos omzoomde, kreken en het uitzicht op de Oosterschelde. Maak uw bezoek aan het Watersnoodmuseum met een rondleiding door dit Buitengebied en leer over de historie van deze bijzondere omgeving. Op zondag 6 en 13 augustus worden er rondleidingen gegeven. De rondleidingen starten om 11 uur en zijn gratis bij een museumbezoek.

De grote 'Water kennis Quiz'
Op dinsdag 1, 15 en 29 augustus kunnen kinderen (ong. groep 5 t/m 8) meedoen met de grote 'Water kennis Quiz' in het Watersnoodmuseum. De quiz start om 15.15 uur en duurt circa een half uur. De winnaar van de quiz krijgt een mooie prijs.

Andere activiteiten
Houd de activiteitenkalender in de gaten voor meer activiteiten. Er worden regelmatig nieuwe activiteiten toegevoegd.