Lezing Tjeerd Muller: Stormvloed in de Schelphoek

Lezing Tjeerd Muller, filmmaker/regisseur
Titel: Stormvloed in de Schelphoek
Ontvangstruimte caisson 1
15.00-17.00 uur (introductie en filmvertoning)

Recent ging de film Stormvloed in de Schelphoek van filmmaker Tjeerd Muller in première tijdens Film by the Sea. Voor zijn nieuwste film vond Tjeerd wederom inspiratie op het eiland Schouwen in de verhalen over het buurtschapje De Schelphoek dat in de rampnacht van 1953 compleet van de kaart werd geveegd.

Zoals het verhaal van het gezin Blom dat twee ijskoude nachten lang heeft moeten wachten op hulp. Die kwam te laat voor hun zoontjes Peter (3) en Cornelis(5) Blom, die onderkoeld raakten en stierven. Toen een sloep langs voer en Bertus en zijn hoogzwangere vrouw aan boord namen, moesten ze de overleden zoontjes achterlaten. De boot zat al overvol, voor de lichamen was geen plek meer.

In de documentaire zien bewoners en redders elkaar na 65 jaar terug. Ook de kinderen die na de watersnood van 1953 nog in het gezin Blom werden geboren (mevrouw Blom was hoogzwanger) ontmoeten de redders van hun ouders. Een emotioneel moment in deze ontroerende en belangwekkende documentaire.
Tijdens de lezing op donderdag 18 oktober, vertelt Tjeerd Muller over de realisatie van de documentaire en is deze te zien. Toegang tot de lezing en vertoning is gratis, bij aankoop van een entreekaartje tot het museum of gebruik van de Museumkaart.

oktober 18 @ 13:00
13:00 — 15:00 (2h)