Muziekweekend

Op 26 en 27 mei is er een intiem, kleinschalig muziekfestival bij het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Het Zeeuws Orkest brengt op zondag 27 mei een stuk van Kurt Weill en Bertold Brecht ten gehore. De dag ervoor geeft het Vrijwillig Fanfarekorps der Genie een concert. De concerten staan in het teken van de 65-jarige herdenking van de Watersnoodramp van 1953.

Concert van het Vrijwillig Fanfarekorps der Genie
Het Vrijwillig Fanfarekorps der Genie is, zoals de naam aangeeft, gelieerd aan de Genie, het onderdeel van de Krijgsmacht dat verantwoordelijk is voor o.a. gevechtsondersteuning en constructiewerkzaamheden. Het fanfareorkest bestaat uit oud-leden van de Geniekapel en wordt geleid door een beroepsdirigent. Tijdens het zaterdagmiddagconcert op 26 mei, dat begint om 14.30 uur, speelt het korps (delen uit) stukken als Abschied der Slavin, Royal Salute, Hymn to the Fallen en Band of Brothers.

Concert van het Zeeuws Orkest
Op zondagmiddag 27 mei geeft het Zeeuws Orkest een concert bij het Watersnoodmuseum, dat om 15.00 uur aanvangt. Het Zeeuws Orkest brengt de luisteraar ‘Die Sieben Todsünden’ van Kurt Weill en Bertold Brecht. De première van het stuk vond plaats in Parijs op 7 juni 1933. De nazi’s plaatsten het stuk niet lang daarna op hun zwarte lijst.

Praktische informatie
De concerten vinden plaats in de ‘binnentuin’ van het Watersnoodmuseum, gelegen tussen de caissons en de dijk. Voorafgaand aan de concerten kunnen bezoekers genieten van een picknick op het grasveld voor de tweede caisson.

Kaarten voor het concert van de Genie kunnen besteld worden via het de webshop van het Watersnoodmuseum. Voor het concert van het Zeeuws Orkest kunnen kaarten besteld worden via de website van het Zeeuws Orkest.

mei 26 @ 14:30
14:30 — 16:00 (1h 30′)