Watersnoodmuseum Krekentocht 2.0 - 4 afstanden

17aug08:0017:00Watersnoodmuseum Krekentocht 2.0 - 4 afstanden08:00 - 17:00(GMT+02:00)

Evenement details

Vanuit museumbrasserie ‘Het Vijfde Caisson’, gelegen naast en horend bij het unieke Watersnoodmuseum in Ouwerkerk start zaterdag 17 augustus de Watersnoodmuseum Krekentocht 2.0. De wandeltochten voeren o.a. langs de littekens van de Watersnoodramp van 1953: over de dijk langs de Oosterschelde, door bossen en langs kreken, landelijke wegen, bouwland en natuurgebied(en). Inschrijven kan vooraf en ter plekke vanaf 08.00 uur. De link om in te schrijven volgt hieronder. 

Afstanden:
5, 10, 15 en 25 km – zie het overzicht onderaan de pagina

Startplaats:
Waterzaal in Brasserie Het Vijfde Caisson
Weg van de Buitenlandse Pers 3
4305 RJ Ouwerkerk

Parkeren:
Gratis

Informatie:
cgz@gmail.com
facebook.com/watersnoodmuseum

Starttijden:                       Tussen 8:00 en 13:00 uur

Startbureau sluit:             17:00 uur

Inschrijfgeld:                    € 5,00

Leden KWBN:                   € 4,00

Direct inschrijven: deze link volgen

Inschrijven kan online tot vrijdag 16 augustus 23.59 uur.

Overzicht wandelroutes

5 km
Tijdens deze route komt u al snel door een stukje natuur. Deze route neemt u mee naar het mooie dorp Ouwerkerk, langs de kerk en de bijzondere toren. Na het verlaten van het dorp loopt u langs de kreken. Ten slotte loopt u over de zeedijk en komt u uit bij de finish, bij het Watersnoodmuseum.

10 km
Deze route van 10 km gaat direct richting de zeedijk. Na een kilometer over de dijk wandelt u door naar het krekengebied, waarna u aankomt bij het dorp Ouwerkerk. Vervolgens gaat u het andere deel van het natuurgebied in en wandelt u via de zeedijk richting de finish bij het Watersnoodmuseum.

15 km
Voor een deel volgt u de route van 10 km. Daarnaast wandelt u door een agrarisch gebied en nog een ander natuurgebied. U eindigt bij het Watersnoodmuseum.

25 km
Bij de langste route loopt u in de richting van het gehucht Capelle en komt u langs een herinneringskerkhofje. Daarna steekt u de provinciale weg over en loopt u via de lokale weg en een gras pad. Tijdens de wandeling komt u langs akkerbouwland. U vervolgt de route door het natuurgebied Dijkwater en het dorp Nieuwerkerk. Langs de rand van het akkerbouwgebied loopt u terug naar Ouwerkerk. Daar ziet u nog veel meer van het natuur- en krekengebied en wandelt u over de zeedijk naar de finish bij het Watersnoodmuseum.

 

Toon meer

Tijd

(Zaterdag) 08:00 - 17:00(GMT+02:00)

Krijg routebeschrijving