Gezocht: Facilitair medewerker - circa 20 uur p/w

Het Watersnoodmuseum geeft een beeld van wat er is gebeurd tijdens en na de overstroming van 1 februari 1953. Het museum is gevestigd aan de Weg van de Buitenlandse Pers 5 in Ouwerkerk, in de vier caissons die zijn gebruikt voor het sluiten van het laatste gat in de dijk op 6 november 1953. In 2001 begon het Watersnoodmuseum in 1 caisson, in 2009 volgden de overige drie. Thema’s die worden belicht zijn: de feiten, emoties en de wederopbouw na de watersnood van 1953. In caisson 4 gaan we in op bewustwording rondom klimaatverandering en zeespiegelstijging.

We hebben gastvrijheid hoog in het vaandel staan en willen dit ook graag terug zien in de mensen die binnen ons museum werkzaam zijn. Het Watersnoodmuseum wordt gerund met ruim 100 vrijwilligers en een klein team betaalde krachten. Voor uitbreiding van het team zijn we op zoek naar een:

facilitair medewerker voor circa 20 uur per week

Als facilitair medewerker heb je een belangrijke rol binnen het Watersnoodmuseum. Je bent multifunctioneel, weet van aanpakken en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. Je kunt omgaan met werkdruk.

Tot je taken behoren onder meer:

  • zorgen dat het museum er representatief en verzorgd uitziet (inclusief schoonmaakwerkzaamheden)
  • kleine technische handelingen
  • werken volgens COVID19-regels
  • ondersteuning vrijwilligers op de werkvloer
  • onze bezoekers op een gastvrije manier ontvangen
  • bijdragen aan een aangenaam museumbezoek
  • ook werkzaamheden in de weekeinden; gemiddeld 1x per maand weekenddienst

Je valt onder de verantwoordelijkheid van de operationeel manager, maar het is een functie die veel zelfstandigheid vraagt. Het betreft een betaalde functie.

Een antecedentenonderzoek en een ‘Verklaring Omtrent Gedrag’ kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Sollicitaties met C.V. kunnen gestuurd worden aan: Watersnoodmuseum, t.a.v. Lianne Kooiman, Weg van de Buitenlandse Pers 5, 4305 RJ, Ouwerkerk. Of per mail gestuurd worden aan directie@watersnoodmuseum.nl onder vermelding van sollicitatie facilitair medewerker. Dit kan tot en met 31 oktober 2021.