Heropening Watersnoodmuseum goed verlopen

Meer informatie over het boeken van tickets in tijdsblokken is te vinden op: watersnoodmuseum.nl/plan-uw-bezoek/

OUWERKERK – De heropening van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk op maandag 1 juni, is goed verlopen. Net als vele andere musea in Nederland mocht ook dit museum 1 juni de deuren weer openen voor bezoekers. En dat was niet voor niets, want de mensen stonden stipt om 12.00 uur al klaar met hun vooraf geboekte kaartjes.

Speciaal voor deze gelegenheid werden de eerste bezoekers, verwelkomd door (de kakelverse) burgemeester van Schouwen-Duiveland Jack van der Hoek, bestuursvoorzitter Karla Peijs, museumdirecteur Siemco Louwerse en de directievoorzitter van Rabobank Oosterschelderegio Frank Capel.

Deze laatste bracht ook nog een bijzonder cadeau mee: hij kocht meteen 1000 entreekaartjes. Te gebruiken voor een ledenactie binnenkort, maar vooral ook om het museum een hart onder de riem te steken, nadat het net tien weken verplicht dicht is geweest vanwege de Corona-maatregelen, opgelegd vanuit de overheid.

De kersverse burgemeester van Schouwen-Duiveland was speciaal afgereisd naar Ouwerkerk om deze Tweede Pinksterdag zijn steun aan het museum te betuigen en ook de bezoekers die al stonden te wachten te bedanken voor hun komst: ‘Ik begon twee weken geleden als burgemeester in crisistijd op een eiland in onbalans als het gaat om het beeld wat normaal is met Pinksteren. Maar gelukkig vandaag, 1 juni, mogen we weer een stap maken naar opnieuw in balans komen en dus ook weer gasten ontmoeten op de plekken waar we ze graag zien, zoals hier in het Watersnoodmuseum. Fijn dat u er bent, fijn dat u de moeite heeft genomen een kaartje te reserveren en geniet daar dus extra van vandaag’.

Bestuursvoorzitter Karla Peijs had ook een speciaal woord van welkom voor de eerste gasten. ‘We zijn zo blij dat we weer open mogen vandaag, want we waren heel ongelukkig de afgelopen weken. En niet alleen wij, ook onze vrijwilligers hebben het de afgelopen weken moeilijk gehad. Maar we zijn er weer klaar voor en u zo te zien ook. We hebben ons heel goed voorbereid op alles en zijn er klaar voor met alle vereiste voorzieningen die in het museum zijn aangebracht. Heel erg fijn dat u er bent, en we wensen u een geweldige middag in ons museum’.

Bezoekers van het museum moeten vanaf heden vooraf een kaartje reserveren voor een bepaald tijdsblok, om zo rijen bij de entree te voorkomen en de doorstroming te vergemakkelijken. De eerste dag verliep succesvol, niet alleen voor het museum, maar ook de naastgelegen museumbrasserie met terras mocht de nodige bezoekers verwelkomen. Na tien weken sluiting kan er eindelijk weer volmondig gezegd worden: Wees welkom, allen, in het Watersnoodmuseum en Het Vijfde Caisson.