Watersnoodmuseum

Wij zijn dagelijks geopend van 9.45 tot 17.00.  De museumbrasserie het Vijfde Caisson is dagelijks geopend van 9.30 tot 18.00 uur.  Museum-boerderij Goemanszorg, Dreischor is dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Ontdek de Museumbrasserie

Online tickets voor een bezoek

Werkwijze: kies het aantal tickets en een tijdsblok (09:45 tot 10:15, 10:15 tot 10:45 etc.) waarop u wilt arriveren. Betaal online en ontvang uw ticket(s) per e-mail. Binnen dat tijdsblok moet u zich aanmelden bij de entreebalie met de tickets geprint of op uw mobiele telefoon. Na het scannen van uw ticket kunt u naar binnen. Per tijdsblok is er een limiet van het aantal personen dat naar binnen mag, dus kom op tijd. Ook met de Museumkaart, VIP-kaart BankGiro Loterij, Vriendenpas en Rotterdampas is reserveren gewenst. U kunt dan uw ticket èn kaart scannen bij binnenkomst.

Bij beginnende klachten inzake Covid 19 verzoeken wij u vriendelijk om thuis te blijven.

Vijfde caisson - brasserie en terras zijn ook weer open!Het Vijfde Caisson 'to go'!

Met overheerlijke warme en koude gerechten om mee te nemen.

Openingstijden Het Vijfde Caisson:
Dagelijks 9.30 – 18.00 uur

Vooraf bestellen en afhalen ook mogelijk: 0111-745010

To Go Menu

Vind jij picknicken ook zo gezellig?
Er zijn heerlijk gevulde picknickmanden af te halen bij het Watersnoodmuseum en bij de Grote Kerk Veere. Dat wordt smullen!

Het Watersnoodmuseum wil graag blijven vernieuwen en steeds weer nieuwe generaties kennis te laten maken met verhalen over de kracht van het water. Zo houden we de herinneringen aan de watersnoodramp van 1953 levend en schenken we aandacht aan de eeuwige strijd tegen het water. Juist nu de deuren van het Watersnoodmuseum wekenlang gesloten waren, hebben we jouw steun hard nodig. Wist je dat je ook met een eenmalige bijdrage het museum kunt steunen?

Tijdelijk: kunstwerken te koop!
Creatieve vrijwilligers van het Watersnoodmuseum zetten zich vanuit huis in om geld op te halen tijdens de sluiting van het museum (vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus). Vrijwilligers maken zelf kunstwerken, waarna deze hier te koop worden aangeboden. De volledige opbrengst komt ten goede aan het Watersnoodmuseum.
De collectie kunstwerken is zeer uiteenlopend. Alle werken zijn gerelateerd aan een onderwerp dat te maken heeft met het museum.
Klik hier voor de kunstwerken.

Watersnoodmuseum

Wij zijn dagelijks geopend van 9.45 tot 17.00.  Museumbrasserie het Vijfde Caisson is geopend van maandag tot zondag: 09.30 - 19.30

Plan uw bezoekOntdek het Vijfde Caisson

Verhalen over Water


De Verhalen over Water, dat is waar dit museum over gaat.Verhalen over de Watersnood van '53, over de wederopbouw, over de Deltawerken en verhalen over waterveiligheid. Steeds verteld door de mensen die het hebben meegemaakt.

Ontdek alle verhalen

Nu geopend: Het Vijfde Caisson - Museumbrasserie en Kenniscentrum


Kom voor of na uw bezoek proeven, praten, genieten en kijken. Geniet van een heerlijk streekgerecht of een goede kop koffie!

Ontdek het Vijfde Caisson

In het museum


Het Watersnoodmuseum is gevestigd in de vier caissons, in Ouwerkerk - Zeeland,  die gebruikt zijn voor de sluiting van het laatste stroomgat. Als je het museum binnenloopt, stap je in de geschiedenis van het water van '53 tot nu. Ontdek wat het museum jou over water en het belang van waterveiligheid vertelt.

97.000 Bezoekers in 2019, gemiddeld beoordeeld met een 8,8!

Watersnoodramp


Nederland heeft de afgelopen tweeduizend jaar vaak met overstromingen te maken gehad. Het woord ‘Nederland’ zegt het al. ‘Neder’ betekent ‘laag’. Als er een storm opsteekt en het zeewater wordt opgezweept, dan kan de kust van het laagland overstromen.

Naar de kennisbank

Deltawerken


Het is één van de meest revolutionaire waterbouwkundige projecten ter wereld: Het Deltaplan. Bij de uitvoering van de Deltawerken (1953-1997) zijn tal van innovatieve nieuwe technieken en materialen gebruikt.

Naar de kennisbank

Boeken, films en meer


In de webshop vind je boeken, films, lespakketten en andere artikelen die alles vertellen over de Watersnoodramp van '53 en waterveiligheid in Nederland.

Bekijk alle producten

Van 15 maart tot 1 juni was het museum door Coronamaatregelen gesloten. Tijdens die periode volgde er elke dag een bericht over iets bijzonders in het museum. Zo groeide het digitale museum uit tot een leerzame verzameling van berichten, filmpjes en foto's van bijzondere voorwerpen in het museum. Het digitale museum kan nog steeds bezocht worden.

Bezoek het museum digitaal