Het Jeugd Watersnoodmuseum


Het water blijft komen! Je leert in het Jeugdwatersnoodmuseum niet alleen het verhaal van de watersnoodramp van 1953 kennen. Dag en nacht wordt er in Nederland en heel de wereld hard gewerkt zodat wij droge voeten hebben! Want dat is niet vanzelfsprekend…Maak je eigen polders en dijken, kijk een indrukwekkende film op een scherm van 18 meter (!) lang en speel verschillende games om hier achter te komen. De strijd tegen het water is namelijk nog lang niet gestreden.

Heb jij de route van het Jeugdwatersnoodmuseum al gevolgd? Klik dan hier voor meer ontdekkingen!

Interactieve jeugdroute

Koos was 5 jaar en Mina 12 jaar toen zij werden overvallen door het water. Hoe hebben zij de ramp beleefd en overleefd? En hoe verliep hun leven erna? In het Jeugdwatersnoodmuseum ontdek je de verhalen van Koos en Mina. Deze zijn waargebeurd! Kies een schriftje en laat je door Koos of Mina meevoeren door het museum. Heb je de opdrachten voltooid? Dan krijg je een leuke beloning.

Het Jeugdwatersnoodmuseum is vanaf 12 juni 2019 geopend en de schriftjes zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Stap terug in de tijd naar 1953 en ontdek de waargebeurde verhalen van Koos en Mina

Koos was 5 jaar tijdens de ramp van 1953. Mina was 12 jaar. Beiden hebben zij een verschrikkelijke rampnacht meegemaakt die hun hele leven overhoop haalde. Via een actieve ontdekkingstocht, het Jeugdwatersnoodmuseum, nemen Koos en Mina jou mee door het Watersnoodmuseum. Je leert hun persoonlijke verhaal kennen en maakt spelenderwijs kennis met de watersnoodramp.

Tijdens jouw bezoek door het museum krijg je een schriftje mee vol met verschillende soorten opdrachten. Heb jij de hele jeugdroute gevolgd? Dan krijg je een mooie beloning.

Het-Jeugdwatersnoodmuseum-Koos-en-mina

Stap binnen bij Janny

Tijdens de jeugdroute kom je langs de geschenkwoning waarin Janny als kind heeft gewoond. Tijdens de ramp was zij 11 jaar en haar hele huis werd verwoest door het water. Ze kreeg, samen met haar ouders en zus, een houten woning uit Denemarken om hun leven weer op te pakken.

De woning is ingericht zoals deze er in de jaren na de ramp heeft uitgezien. In alle kamers van het huis kun je op onderzoek uit. Kijk in de kastjes, gluur in de pannen, snuif de geur op en luister naar de radio… In het huis valt van alles te ontdekken.

Het water blijft komen!

Je leert in het Jeugdwatersnoodmuseum niet alleen het verhaal van de watersnoodramp van 1953 kennen. Dag en nacht wordt er in Nederland en heel de wereld hard gewerkt zodat wij droge voeten hebben! Want dat is niet vanzelfsprekend…

Maak je eigen polders en dijken, kijk een indrukwekkende film op een scherm van 18 meter (!) lang en speel verschillende games om hier achter te komen. De strijd tegen het water is namelijk nog lang niet gestreden.

Plan hier je bezoek
Watersnoodmuseum kinderen en familie
Fondsen jeugdwatersnoodmuseum