Neem een kijkje in ons museum tijdens de Nationale Museumweek!

Onze digitale museumdeuren zijn sinds kort geopend voor bezoek. Bekijk topstukken uit het Watersnoodmuseum en ontdek persoonlijke verhalen.

Je kunt kiezen uit de gidsen Siemco Louwerse (directeur Watersnoodmuseum) en Stijn Warmenhoven (oprichter van Youth for Climate). De gids naar keuze neemt u vervolgens mee door het digitale museum. Door de 360° foto’s en video’s lijkt het net alsof u daadwerkelijk in het Watersnoodmuseum rondloopt.

Voor het beste resultaat raden we aan om het Digtaal Museum op een computer of laptop te bekijken.

We wensen u een fijn bezoek en hopen u natuurlijk binnenkort weer in het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk te mogen ontvangen.

Een greep uit onze webshop:

VR-telefoonhouder Watersnoodmuseum

Deze Virtual Reality (VR) telefoonhouder is een mooie aanvulling voor als u een bezoekje brengt aan het Digitaal Museum.

Wie het museum op de mobiele telefoon bekijkt en deze in de VR -telefoonhouder schuift, ziet de beelden nog realistischer. Het geeft een indringende indruk van het verhaal van ’53.

Wij bepalen de toekomst

Ze is de grootste voorloper, voorstander en initiator als het gaat om het klimaat: Christiana Figueres. Ze was verantwoordelijk voor de historische klimaattop in Parijs en het sluiten van het Akkoord van Parijs, dat op 22 april 2016, op de Dag van de Aarde in New York door 174 landen is ondertekend. En nu richt ze zich tot een breder publiek: het klimaat bepaalt onze toekomst.

Cadeaubonnen

Kunt u ook niet wachten om ons museum in Ouwerkerk weer te bezoeken? U kunt alvast een cadeaubon kopen voor een museumentree en een bezoek aan museumbrasserie Het Vijfde Caisson.

Ook een mooi cadeau om te geven. Met uw aankoop steunt u tevens het Watersnoodmuseum in deze moeilijke tijd.

Plastic Soup Atlas

We profiteren elke dag van de voordelen die plastic ons biedt. Dezelfde eigenschappen die de afgelopen zeventig jaar plastic zo populair hebben gemaakt, blijken echter funest voor ecosystemen.
De Plastic Soup Atlas van de Wereld is thematisch opgebouwd en biedt in zestig rijk geïllustreerde onderwerpen een overzicht van de wereldwijde plastic soup.

Cadeaupakketten

Zoekt u een bijzonder cadeau om te geven? Dan is er vast een cadeaupakket dat bij u past. Met veel lokale producten.

Leuk om te krijgen, nog leuker om weg te geven. Kijk op onze webshop voor de verschillende mogelijkheden.


Vanaf 28 april 2021 ontvangen we u graag bij Het Vijfde Caisson! Dan gaan we weer open met ons zonnige terras van 12-18 uur, elke woensdag t/m zondag.