OUWERKERK – In navolging op de interactieve routes van Koos en Mina door het Watersnoodmuseum is er nu ook een nieuwe route voor de jongere bezoekers. Sinds 23 oktober is er een foto zoektocht in gebruik voor kinderen van circa 4 tot 7 jaar. Aan de hand van de zoektocht en een stickervel gaan kinderen op zoek naar de juiste locaties in het Watersnoodmuseum. Na afloop krijgen ze een spelletje, dat speciaal is ontwikkeld voor deze zoektocht, als beloning mee naar huis.

Het Jeugdwatersnoodmuseum werd in juni 2019 geopend voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Aan de hand van de waargebeurde verhalen van Koos en Mina, die de ramp van 1953 als kind meemaakten, kan deze doelgroep het museum ontdekken. Onder de noemer Jeugdwatersnoodmuseum wil het museum uitbreiden en ook aan andere leeftijdscategorieën speciale routes door het museum bieden. Met de nieuwe foto zoektocht kunnen nu ook de kinderen van 4 tot 7 jaar een route volgen.
 
Educatiepakketten voor scholieren
Ook educatie voor scholieren en scholen is een belangrijk onderdeel van het Jeugdwatersnoodmuseum. Zo heeft het educatiepakket voor basisschoolscholieren een nieuw jasje gekregen, boordevol informatie en beeldmateriaal voor werkstukken en spreekbeurten. Momenteel worden er ook educatiepakketten voor het voortgezet onderwijs ontwikkeld. Deze ontwikkelingen passen goed binnen de functie van het museum als ‘Nationaal Kennis- en Herinneringscentrum Watersnood 1953’.