Oude arrenslee naar het Watersnoodmuseum

OUWERKERK – De oude arrenslee die in 1953 wegspoelde uit een Schouwse schuur en bij Ouwerkerk gevonden werd, is maandag 4 november van hotel-restaurant De Campveerse toren in Veere verhuisd naar het Watersnoodmuseum. De slee stond daar 66 jaar in de receptie.

De slee, eind achttiende-eeuws, werd destijds door eigenaar Henk van Cranenburgh gekocht voor zijn hotel-restaurant.
De arrenslee kreeg nieuwe bekleding maar is verder nog in originele staat. De verbindingen zijn niet overal even sterk meer en de meekraprode en blauwgroene beschildering is niet overal meer zichtbaar. De slee is de familie dierbaar.
Het kostte de familie dan ook moeite er afstand van te doen. Hendrina van Cranenburgh, dochter van de man die de slee voor zijn hotel-restaurant ophaalde, wil de slee een veilige plek bezorgen nu er geen opvolger voor het hotel-restaurant is en gunt de slee aan het Watersnoodmuseum. Daarmee gaat een oude wens van het museum in vervulling.
Op woensdag 6 november werd tijdens de jaarlijkse ‘Oral Historyday’ de arrenslee officieel overgedragen aan het museum.

De arrenslee wordt naar het museum gedragen, foto: Liza de Bie