Watersnoodmuseum

Peter Glas legt voorzittersrol bij Watersnoodmuseum neer

OUWERKERK – Na een halfjaar legt voorzitter Peter Glas van de Raad van Toezicht (RvT) van het Watersnoodmuseum zijn functie neer. Hij heeft hiertoe besloten wegens persoonlijke omstandigheden, zo laat hij de directie en de RvT weten. “Het museum staat op een kruispunt van een mooie duurzame toekomst. Dat zal inzet, inspiratie en energie kosten”, aldus Peter Glas. Zijn conclusie is dat hij dat op dit moment in onvoldoende mate kan leveren voor het museum.

De directie en de leden van de RvT betreuren het besluit van Peter Glas, maar hebben er ook begrip voor. “Het museum groeit en heeft veel ambities voor de toekomst, zoals de verdere ontwikkeling van het kenniscentrum. Dat is een uitdaging waar we allemaal onze schouders onder zetten. Als je dan voelt dat dat door persoonlijke omstandigheden niet lukt, is het goed om deze beslissing te nemen. Hoe teleurstellend dat voor ons als organisatie ook is”, aldus Siemco Louwerse, directeur-bestuurder van het Watersnoodmuseum.

Peter Glas is op 1 januari 2024 als voorzitter van de RvT aangetreden, nadat hij zijn functie als Deltacommissaris had afgerond. De RvT gaat samen met de directie van het museum snel op zoek naar een nieuwe voorzitter. Tot die tijd zal vicevoorzitter Christan Zantboer deze functie waarnemen.