Boek met routes langs Deltawerken gepresenteerd

OUWERKERK – De Zeeuwse Commissaris v.d. Koning , Han Polman en Siemco Louwerse, directeur van het Watersnoodmuseum, hebben een eerste exemplaar van het “Ontdek de Deltawerkenrouteboek” in ontvangst genomen, bij het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Ze ontvingen het routeboek voor motoren en auto’s uit handen van Arend-Jan van der Vlugt, van DUS-Events uit Herkingen.

DUS-Events zet zich in voor ontdekken en beleven van leuke en interessante activiteiten, gekoppeld aan overnachten op prachtige, mooie of unieke plaatsen. Ze willen de regionale en Nederlandse economie versterken met het maken van leuke arrangementen om mensen van buitenaf naar de regio te halen en te ontzorgen. Hun gedachte daarachter: Nederland is een prachtig en veelzijdig land om te ontdekken op zowel de motor, als met de auto. Prachtige routes door uitgestrekte polderlandschappen, bosrijke gebieden, langs de kust en duinen en prachtige en rijke cultuurhistorie ervaren.

`Ontdek de Deltawerkenroute` bestaat uit routes door het Zuidwestelijke Deltagebied van Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Dit gekoppeld aan een educatief thema. Het thema van deze route is de Watersnoodramp van 1953 en de bouw van de dertien robuuste Deltawerken.  `Ontdek de Deltawerkenroute` is een samenwerking tussen ondernemers in de recreatieve sector, Watersnoodmuseum, bezoekers- en infocentra rondom de Deltawerken, Streekmuseum en diverse horecabedrijven in de regio.

“Het is een mooi en goed initiatief”, aldus Polman. “Een prachtig thema dat is vormgegeven in een mooi boekwerk en uitgewerkt in een ontdekroute. Het is informatief en zorgt voor bewustwording en kennisvergroting, voor de lezer en deelnemer”. De eerste route, de Zeelandroute, werd recent door een groep motoren en oldtimers uitgeprobeerd, waarbij 5 Deltawerken werden gepasseerd en een bezoek werd gebracht aan het Watersnoodmuseum.

Een mooie gelegenheid om het eerste boek officieel te overhandigen aan de CdK en museumdirecteur, met een van de fraaie, deelnemende oldtimers als decor.