Vrijwilligers maken kunst voor Watersnoodmuseum

Schilderij van Co de Jonge

OUWERKERK – Creatieve vrijwilligers van het Watersnoodmuseum zetten zich vanuit huis in om geld op te halen voor het museum. Dit doen zij door zelf kunstwerken te maken, waarna deze online worden verkocht en de opbrengst volledig ten goede komt aan het museum.

Het museum is uiteraard nog steeds gesloten wegens de maatregelen rondom het Coronavirus en loopt hierdoor inkomsten mis. De vaste kosten gaan echter wel door. Al eerder werd het digitale Watersnoodmuseum geopend om op die manier zichtbaar te blijven met het museum. Daar worden nu ook de kunstwerken aangeboden.

Kunstwerken
De collectie kunstwerken is zeer uiteenlopend, van haakwerken tot schilderijen. Alle werken zijn gerelateerd aan een onderwerp dat te maken heeft met het museum. Zo zijn er objecten die betrekking hebben op de ramp van 1953. Ook onderwerpen zoals de zee, het klimaat, de zeespiegelstijging en de natuur vormen inspiratiebronnen voor de vrijwilligers.

Initiatief
Eind maart is er een oproep uitgegaan naar de vrijwilligers van het museum met de vraag of er interesse was om mee te werken aan dit project. “We kregen al snel reacties van vrijwilligers dat ze het een goed initiatief vinden om op deze manier geld op te halen”, zegt Liza de Bie, projectmedewerker. “Veel vrijwilligers vinden het erg leuk om zich hiervoor vanuit huis in te zetten.” De eerste kunstwerken zijn inmiddels klaar.

De volledige opbrengst komt ten goede aan het Watersnoodmuseum. „Ontzettend leuk en lief dat vrijwilligers zich zo belangeloos inzetten voor het museum. Dat voelt goed”, zegt directeur Siemco Louwerse. “Ik hoop dan ook dat de kunstwerken een mooi plekje krijgen en snel verkocht worden!“

Verkoop
De kunstwerken worden via de webshop van het Watersnoodmuseum te koop aangeboden: watersnoodmuseum.nl/webshop. Er zullen op korte termijn weer nieuwe kunstwerken aan de webshop worden toegevoegd.

Foto van Leendert Verkerke