Watersnoodmuseum weer best bezochte museum in Zeeland

OUWERKERK – Opnieuw sluit het Watersnoodmuseum een jaar af als best bezochte museum van Zeeland: met zo’n 97.000 bezoekers. In 2018 trok het museum zelfs 101.000 bezoekers mede vanwege het herdenkingsjaar (65 jaar na 1 februari 1953). Het blijvende succesvolle resultaat in 2019 komt van nieuwe ontwikkelingen zoals het Jeugdwatersnoodmuseum met de heringerichte Deense geschenkwoning, de klimaattentoonstelling en het onderdeel De Veranderende Wereld met Jan Terlouw. 

Ook het eind juni 2019 geopende Vijfde Caisson droeg bij aan het succes. Veel bezoekers bezochten de museumbrasserie en de zalen van het kenniscentrum. Nog niet eerder ontving het museum 700 groepen in één jaar. Inmiddels zijn ook al weer de nodige boekingen voor 2020 ontvangen.

Directeur Siemco Louwerse is blij met de behaalde resultaten: ‘Een ongelofelijk aantal bezoekers dat speciaal naar Ouwerkerk komt. Voor een museum wat zo succesvol is, mede dankzij de inzet en betrokkenheid van vrijwilligers. Daar ben ik erg trots op. Het komende jaar gaan we vol energie door met nieuwe ontwikkelingen, want ons museum sluit erg aan op de actualiteit wat het klimaat betreft en het DNA van deze regio. Daarbij verliezen we onze geschiedenis, met het verhaal van de ramp natuurlijk niet uit het oog.’

Ook in 2020 wil het museum zich weer inzetten voor de verspreiding van het verhaal van de watersnood van 1953 en de ontwikkelingen sindsdien. Zo staan onder meer de jaarlijkse herdenking van 1 februari alweer gepland, in samenwerking met gemeente Schouwen-Duiveland en de Open Dag in het Watersnoodmuseum en het kenniscentrum, deze keer op zaterdag 8 februari, van 10.00 tot 17.00 uur.