Het Vijfde Caisson - Museumbrasserie en kenniscentrum


Museumbrasserie en kenniscentrum Vijfde Caisson is de ontmoetingsplaats van het Watersnoodmuseum en is vrij toegankelijk, dus ook voor niet-museumbezoekers. Het Vijfde Caisson, behorend bij het Watersnoodmuseum, is gevestigd aan Weg van de Buitenlandse Pers 3 te Ouwerkerk.

Met overheerlijke warme en koude gerechten.Openingstijden van 09.30 tot 18.00 uur.Reserveren is mogelijk via 0111-745010

KOM PROEVEN, PRATEN, GENIETEN EN KIJKEN IN HET VIJFDE CAISSON

Gasten van jong tot oud kunnen hier, naast een museumbezoek, terecht voor lunch en diner. Onze chef-kok maakt heerlijke homemade sandwiches, soepen en salades van authentieke streekproducten. De brasserie beschikt over een zonnig terras grenzend aan het prachtige Krekengebied van Ouwerkerk.

Bekijk hier de kaarten van de Museumbrasserie

Een kaart met een twist en streekproducten

Onze kaart bestaat uit toegankelijke gerechten gemaakt met verse producten. We gebruiken zo veel mogelijk streekproducten en werken samen met lokale ondernemers, zoals de bakker, vlees- en kaasboerderij. Probeer voor de lunch bijvoorbeeld een van de sandwiches van boerenbrood of een soep van de dag. Er staan verrassende gerechten op de kaart. Wellicht is de Zeeuwse pokebowl iets voor u?!

Voor een vroeg diner kunt u terecht voor een goed stuk vlees, verse vis of een vegetarisch gerecht. Ook dit zijn heerlijke gerechten met een eigen twist.

EEN UNIEKE LOCATIE AAN DE OOSTERSCHELDE

Het Watersnoodmuseum en het naastgelegen Het Vijfde Caisson liggen middenin een Krekengebied dat is gevormd door de ramp van ’53. Het is nu een prachtig recreatiegebied met bos omzoomde kreken met uitzicht op de Oosterschelde.

Vanuit de museumbrasserie ziet u de caissons, waarin het Watersnoodmuseum is gevestigd, in het landschap liggen. Voor fietsers is dit een perfecte stop voor een korte break. Er zijn ook voorzieningen voor het opladen van elektrische fietsen.

Dieet en allergenen

Heeft u een voedselallergie en/of andere dieetwensen? Bij Het Vijfde Caisson is iedereen welkom en zorgen we voor een heerlijke maaltijd voor alle gasten. Neem vooraf contact met ons op zodat onze chef hier rekening mee kan houden.

Praktische informatie museumbrasserie – contact

  • Reserveren is mogelijk via 0111-745010.
  • Elektrische fietsen/auto oplaadpunten.
  • Gratis parkeren.
  • Gratis wifi.

Zien we je in Het Vijfde?

Contact en locatie


Tel.: 0111 – 745 010
Weg van de buitenlandse pers 3-5 – Ouwerkerk
Gelegen naast het Watersnoodmuseum