Leer over waterveiligheid
Waterveiligheid is geen klein onderwerp. We kunnen er op veel manieren naar kijken. Wat is de invloed van het klimaat op het zeeniveau en het water in ons land? En hoe gaan we met dit water om? Ontdek de verschillende kanten van waterveiligheid via portretten, verdiepende artikelen en serious games.
Portretten
In onze portretten gaan we in gesprek met onderzoekers en ontwerpers op het gebied van water of klimaat. Welke rol spelen deze thema’s in hun werk? Wat is de reden dat ze zich hiermee bezig houden? En hoe kijken ze aan tegen waterveiligheid in het algemeen?
Sommige van deze onderzoekers en ontwerpers zitten nog middenin het veld. Anderen kijken erop terug. In beide gevallen kunnen we veel leren van hun kennis.
Artikelen
In onze artikelen duiken we diep in onderwerpen die te maken hebben met klimaat, water en waterveiligheid. Hierbij slaan we een brug tussen het heden, het verleden en de toekomst.
Wat is bijvoorbeeld de invloed van klimaatverandering op mensen? Hoe zien de Deltawerken van de toekomst eruit? En welke partijen hebben allemaal een stem bij de keuzes die worden gemaakt om de Delta veiliger te maken?
Serious games
Serious games zijn spellen die niet alleen als doel hebben om te vermaken. Ze zetten je aan het denken. Ze leren je dingen die je voor het spelen niet wist.
Het Watersnoodmuseum heeft verschillende serious games die je kan spelen om met een nieuwe blik naar thema’s als klimaat, water en waterveiligheid te kijken. Sommige spellen kun je op locatie bij ons spelen. Anderen speel je direct online.
Oosterschelde in Onderhandeling
- Aantal personen: 9 – 12 spelers
- Ideaal voor mensen met waterkennis op basisniveau.
Oosterschelde in Onderhandeling laat spelers nadenken over de toekomst van het Zeeuwse landschap. In 1953 vond de Watersnoodramp plaats en veranderde alles. Deze herinnering dragen jullie mee terwijl jullie kijken naar de toekomst. Hoe kunnen jullie het landschap zo inrichten dat deze leefbaar, divers en veilig blijft?
InVloed
- Online
InVloed daagt de speler uit om zich te verdiepen in de wereld van water.
Doe onderzoek en beantwoord vragen om waterkennispunten te verzamelen. Heb je genoeg punten verzameld? Ga dan aan de slag met beleidsvragen. Hoe ga jij om met lastige dilemma’s, waarbij zowel winnaars als verliezers zijn?
Voorbij de dijk
- Duur: 1 uur
- Aantal personen per spel: 5 spelers en 1 begeleider.
- Ruimte voor groepen: Maximaal 40 spelers tegelijk.
- Ideaal voor experts in de waterwereld.
Hoe blijven we Nederland beschermen tegen zeespiegelstijging? Bouwen en verhogen we dijken? Of moeten we de oplossing ook voorbij de dijk zoeken?
De Algemene Rekenkamer ontwierp Voorbij de dijk om over deze vragen na te denken. Werk samen en ontdek de antwoorden.