Watersnoodmuseum


Het Watersnoodmuseum is van dinsdag tot en met zondag van 10.00u tot 17.00u geopendOp woensdag zijn we weer geopend vanaf 10:00 uur
Museumbrasserie Het Vijfde Caisson is momenteel gesloten Op woensdag zijn we weer geopend vanaf 09:30 uur

Klik hier voor alle openingstijden

Herdenkingsjaar 2023


Het jaar 2023 staat in het teken van de 70-jarige herdenking van de Watersnoodramp van 1953. Het thema van dit herdenkingsjaar is: 70 jaar terug- en 70 jaar vooruitkijken. In een divers programma raken we door het jaar aan verschillende thema’s. De Watersnoodramp van 1953, water, klimaat en de zeespiegelstijging lopen als een rode draad door het programma.

→ Herdenkingsjaar 2023→ In de media

Online tickets bestellen


We verwelkomen u graag in het Watersnoodmuseum. Vooraf reserveren is niet verplicht maar wel gewenst, vanwege de doorstroomsnelheid bij de entreebalie.

Via ons online ticketsysteem kunt u op een door u gekozen dag een tijdsblok kiezen om het museum te bezoeken. Ook met de Museumkaart, VIP-kaart Vriendenloterij, Vriendenpas en Rotterdampas is reserveren wenselijk. Een tijdsblok is het moment van binnenkomen; daarna kunt u tot sluitingstijd terecht.

Bestel uw e-Ticket

Unieke voorstelling Coupure in augustus

In augustus programmeert het Watersnoodmuseum acht keer de theatervoorstelling Coupure. De voorstelling wordt opgevoerd in het buitentheater. Speeldata zijn, 25, 26, 27 en 28 augustus om 15.00 en 19.00 uur. Kaarten: € 15,- pp Klik hier voor meer informatie.

→ Agenda

Het Watersnoodmuseum maakt onderdeel uit van het Themajaar 2023: ‘Zeeland en de kracht van het water’. Meer informatie zie: www.zeelandendekrachtvanhetwater.nl

Decemberactie

Wist je dat boeken één van de populairste cadeaus zijn om te geven en te krijgen? Het staat zelfs in de top 5 van het meest gegeven cadeau! Sla nu je slag in de webshop van het Watersnoodmuseum en bestel uit de selectie van 10 boeken onder het kopje ‘Decemberactie’.

Wij pakken het boek feestelijk voor je in en zenden het naar het door jou opgegeven adres, zonder verzendkosten! Ons cadeautje aan jou. Dus wil jij iemand verrassen voor de goedheilig- of de kerstman in deze feestmaand, maak dan gebruik van deze decemberactie. Geldig tot vrijdag 22 december 2023.

Het Vijfde Caisson - brasserie en terras

Met overheerlijke warme en koude gerechten om mee te nemen.

Openingstijden: van 09.30 tot 18.00 uur – op zaterdag open tot 20.00u. Op maandag gesloten.

Vooraf bestellen en afhalen ook mogelijk: 0111-745010

→ Het Vijfde Caisson

Digitaal Museum

Interactief, Virtual Reality, 360° Video, Augmented Reality

→ Digitaal Museum

Exposities in het museum


Het Watersnoodmuseum is gevestigd in de vier caissons, in Ouwerkerk – Zeeland,  die gebruikt zijn voor de sluiting van het laatste stroomgat. Als je het museum binnenloopt, stap je in de geschiedenis van het water van ’53 tot nu. Ontdek wat het museum jou over water en het belang van waterveiligheid vertelt.

→ Ontdek alle exposities

78.000 Bezoekers in 2022, gemiddeld beoordeeld met een 8,8!

Watersnoodramp


Nederland heeft de afgelopen tweeduizend jaar vaak met overstromingen te maken gehad. Het woord ‘Nederland’ zegt het al. ‘Neder’ betekent ‘laag’. Als er een storm opsteekt en het zeewater wordt opgezweept, dan kan de kust van het laagland overstromen.

→ Naar de kennisbank

Deltawerken


Het is één van de meest revolutionaire waterbouwkundige projecten ter wereld: Het Deltaplan. Bij de uitvoering van de Deltawerken (1953-1997) zijn tal van innovatieve nieuwe technieken en materialen gebruikt om het water en overstromingen tegen te gaan.

→ Naar de kennisbank