Watersnoodmuseum


Het Watersnoodmuseum is momenteel gesloten Op woensdag zijn we weer geopend vanaf 10:00 uur
Vandaag is museumbrasserie Het Vijfde Caisson met terras geopend Van 09:30 tot 18:00 uur

Klik hier voor alle openingstijden

Herdenkingsjaar 2023


Het jaar 2023 staat in het teken van de 70-jarige herdenking van de Watersnoodramp van 1953. Het thema van dit herdenkingsjaar is: 70 jaar terug- en 70 jaar vooruitkijken. In een divers programma raken we door het jaar aan verschillende thema’s. De Watersnoodramp van 1953, water, klimaat en de zeespiegelstijging lopen als een rode draad door het programma.

→ Herdenkingsjaar 2023→ In de media→ Livestream 1 februari

Online tickets bestellen


We verwelkomen u graag in het Watersnoodmuseum. Vooraf reserveren is gewenst.

Via ons online ticketsysteem kunt u op een door u gekozen dag een tijdsblok kiezen om het museum te bezoeken. Ook met de Museumkaart, VIP-kaart Vriendenloterij, Vriendenpas en Rotterdampas is reserveren wenselijk.

Let op: Vanaf 25 januari is de parkeerplaats voor het museum afgesloten vanwege voorbereidingen van de Herdenking op 1 februari. Volg P2 om te parkeren.

Bestel uw e-Ticket

Open Dag Watersnoodmuseum

Zaterdag 4 februari 2023 opent het Watersnoodmuseum van 10.00 uur tot 17.00 uur gratis haar deuren voor bezoekers. Tijdens deze Open Dag is er in zowel het museum, in het naastgelegen Vijfde Caisson en in twee grote tenten een uitgebreid activiteitenprogramma. Van lezingen en workshops tot live muziek en toneelvoorstellingen. Diverse partners van het museum verzorgen een stand en/of presentaties. Voor kinderen tussen 7 tot 12 jaar is er een apart programma.

→ Het volledige progamma

Het Vijfde Caisson - brasserie en terras

Met overheerlijke warme en koude gerechten om mee te nemen.

Tot en met 29 januari is het Vijfde Caisson op maandag en dinsdag gesloten. Openingstijden: van 09.30 tot 18.00 uur – op zaterdag open tot 20.00u.

Vooraf bestellen en afhalen ook mogelijk: 0111-745010

→ Het Vijfde Caisson

Digitaal Museum

Interactief, Virtual Reality, 360° Video, Augmented Reality

→ Digitaal Museum

Exposities in het museum


Het Watersnoodmuseum is gevestigd in de vier caissons, in Ouwerkerk – Zeeland,  die gebruikt zijn voor de sluiting van het laatste stroomgat. Als je het museum binnenloopt, stap je in de geschiedenis van het water van ’53 tot nu. Ontdek wat het museum jou over water en het belang van waterveiligheid vertelt.

→ Ontdek alle exposities

78.000 Bezoekers in 2022, gemiddeld beoordeeld met een 8,8!

Watersnoodramp


Nederland heeft de afgelopen tweeduizend jaar vaak met overstromingen te maken gehad. Het woord ‘Nederland’ zegt het al. ‘Neder’ betekent ‘laag’. Als er een storm opsteekt en het zeewater wordt opgezweept, dan kan de kust van het laagland overstromen.

→ Naar de kennisbank

Deltawerken


Het is één van de meest revolutionaire waterbouwkundige projecten ter wereld: Het Deltaplan. Bij de uitvoering van de Deltawerken (1953-1997) zijn tal van innovatieve nieuwe technieken en materialen gebruikt om het water en overstromingen tegen te gaan.

→ Naar de kennisbank