Watersnoodmuseum


Het Watersnoodmuseum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur
Museumbrasserie Het Vijfde Caisson is dagelijks geopend van 09:30 tot 18:00 uur

Klik hier voor alle openingstijden

Bestel uw e-Ticket

Online tickets bestellen


We verwelkomen u graag in het Watersnoodmuseum. Vooraf reserveren is niet verplicht maar wel gewenst, vanwege de doorstroomsnelheid bij de entreebalie.

Via ons online ticketsysteem kunt u op een door u gekozen dag een tijdsblok kiezen om het museum te bezoeken. Ook met de Museumkaart, VIP-kaart Vriendenloterij en Rotterdampas is reserveren wenselijk. Een tijdsblok is het moment van binnenkomen; daarna kunt u tot sluitingstijd terecht.

Bestel uw e-Ticket

Unieke voorstelling Coupure in augustus

In augustus programmeert het Watersnoodmuseum acht keer de theatervoorstelling Coupure. De voorstelling wordt opgevoerd in het buitentheater. Speeldata zijn, 25, 26, 27 en 28 augustus om 15.00 en 19.00 uur. Kaarten: € 15,- pp Klik hier voor meer informatie.

→ Agenda

Het Watersnoodmuseum maakt onderdeel uit van het Themajaar 2023: ‘Zeeland en de kracht van het water’. Meer informatie zie: www.zeelandendekrachtvanhetwater.nl

Het Vijfde Caisson - brasserie en terras

Met overheerlijke warme en koude gerechten.

Openingstijden: van 09.30 tot 18.00 uur.

Vooraf bestellen en afhalen ook mogelijk: 0111-745010

→ Het Vijfde Caisson

Digitaal Museum

Interactief, Virtual Reality, 360° Video, Augmented Reality

→ Digitaal Museum

Exposities in het museum


Het Watersnoodmuseum is gevestigd in de vier caissons, in Ouwerkerk – Zeeland,  die gebruikt zijn voor de sluiting van het laatste stroomgat. Als je het museum binnenloopt, stap je in de geschiedenis van het water van ’53 tot nu. Ontdek wat het museum jou over water en het belang van waterveiligheid vertelt.

→ Ontdek alle exposities

137.000 Bezoekers in 2023 en een gemiddelde waardering van 9.1!

Watersnoodramp


Nederland heeft de afgelopen tweeduizend jaar vaak met overstromingen te maken gehad. Het woord ‘Nederland’ zegt het al. ‘Neder’ betekent ‘laag’. Als er een storm opsteekt en het zeewater wordt opgezweept, dan kan de kust van het laagland overstromen.

→ Naar de kennisbank

Deltawerken


Het is één van de meest revolutionaire waterbouwkundige projecten ter wereld: Het Deltaplan. Bij de uitvoering van de Deltawerken (1953-1997) zijn tal van innovatieve nieuwe technieken en materialen gebruikt om het water en overstromingen tegen te gaan.

→ Naar de kennisbank