Ga direct naar: Hoofdinhoud
Loading...

Broodnodig: Klimaatverandering op je bord

20.03
14:30 - 16:00
Brood van Scalda Brood & Banket.

Op donderdag 20 maart duiken we bij het Watersnoodmuseum in de geschiedenis van brood! Bijna iedereen in Nederland eet het, maar hoe lang is dat al zo? En hoe zal dit in de toekomst gaan?

Brood lijkt een bekend onderdeel van ons leven. Toch is ons brood in de afgelopen eeuwen flink veranderd. Zo hebben hadden crisissituaties als oorlog en klimaatverandering invloed op de samenstelling van brood. Hoe zag het brood er uit in de Eerste Wereldoorlog? Welk brood aten we tijdens de Watersnoodramp? En hoe ziet ons brood er in de toekomst uit?

Samen met de studenten van Scalda Brood & Banket nodigen we jou uit om de geschiedenis van brood te onderzoeken. Onze reis gaat van rogge naar masteluin, van ‘Regeeringsbrood’ naar Nedertarwe. Kom ook en proef brood door de jaren heen!

Programma

Het programma van ‘Broodnodig: Klimaatverandering op je bord’ ziet er zo uit:

  • 14:30 uur: Welkom door Siemco Louwerse, directeur-bestuurder van het Watersnoodmuseum.
  • 14:35 uur: Inleiding door Eline Stoel, practor Voedsel van Scalda.
  • 15:00 uur: Proeverij en uitleg door de eerstejaarsstudenten van de opleiding Brood & Banket.
  • 16:00 uur: Einde van het programma.

Meld je vooraf aan.

Prijs

Deze activiteit is gratis.

Locatie

Deze activiteit vindt plaats in Het Vijfde Caisson van het Watersnoodmuseum, Weg van de Buitenlandse Pers 5, Ouwerkerk. 

Bezoekadres

Weg van de Buitenlandse Pers 5, Ouwerkerk

Openingstijden

Open van 10.00 tot 17.00 uur. 
Vanaf 1 april zijn het Watersnoodmuseum en brasserie Het Vijfde Caisson ook op maandag open.