Culinaire lezing Onno Kleyn: feest van herkenning
Zaterdag 28 september nam culinair-historisch schrijver Onno Kleyn een goedgevulde zaal mee op een tocht door de geschiedenis van ons eten, vanaf het begin van de 20e eeuw. Onno Kleyn is bekend van zijn boeken en rubrieken in de Volkskrant. Een feest van herkenning maar ook van verrassingen!
Goed je bord schoonmaken met een laatste aardappel, want de vla moet erin - wie herinnert het zich nog? In de loop van de 20e eeuw zijn allerlei eetgewoonten veranderd. Groenten korter koken, pasta bereiden, uit eten gaan in exotische restaurants, nieuwe ingrediënten gebruiken als paprika’s en avocado’s, en bovenal meer vlees eten, het kon niet op. Wie kent het sherry-dieet nog? Saroma-toetjes? En wat heeft ons collectieve overgewicht te maken met centrale verwarming?
De lezing van Onno Kleyn was er een uit de serie 'In Overvloed', een reeks interactieve lezingen, gegeven door experts op het gebied van duurzaamheid en voedsel.
Het volgende evenement in het kader 'In Overvloed' is op zaterdag 30 november. Dan bezoekt journalist en auteur Teun van de Keuken het Watersnoodmuseum naar aanleiding van zijn boek 'De mens is een plofkip'.