Dvorák Strijkers- en Blazersensemble

Het Dvorák Strijkers- en Blazersensemble geeft zondag 3 november een concert in het Watersnoodmuseum van 15.30 tot 16.30 uur. Toegang tot het concert is gratis bij een betaald museumbezoek. De stukken die gespeeld worden: De Strijkers Serenade van Dvorak in E majeur , opus 22 en De Blazers Serenade in D- mineur , opus 44.

Het Dvorák Strijkers- en Blazersensemble is een projectensemble bestaande uit muzikaal ervaren en technisch goed spelende amateur musici. Zij spelen al vele jaren in diverse amateurorkesten in het westen van het land. Het blazers ensemble bestaat uit 11 musici : dubbele bezetting hobo, fagot, klarinet, drie hoorns en een cello en contrabas. Het strijkers ensemble bestaat uit 15 musici: 8 violen, 4 altviolen, 2 cello’s en een contrabas.

Afgelopen juni  hebben de musici een week lang in Tsjechië de  bekende en erg mooie Serenades van Dvorák ingestudeerd onder de leiding van dirigent Sjef de Kort. De repetities vonden plaats in Milin Bohemen. In deze regio verbleef  Dvorák gedurende de zomertijd. Hij wandelde daar veel en veel van zijn muziek is dan ook geïnspireerd op het prachtige  glooiende landschap.  Een ideale locatie dus om de muziek van Dvorák nog beter te kunnen begrijpen en in te studeren.

 

november 3 @ 14:30
14:30 — 15:30 (1h)