Onze ruimtes

De ontvangsten vinden plaats in Het Vijfde Caisson, al dan niet in combinatie met een museumbezoek. Het Vijfde Caisson bestaat uit een museumbrasserie met terras (60 couverts) en uit vier vergader- of dinerzalen.

Een schitterend uitzicht over het krekengebied en de Oosterschelde.

De zalen bieden alle gelegenheid voor bedrijfspresentaties, zakelijke bijeenkomsten, vergaderingen en symposia, al dan niet in combinatie met een lunch of diner. De drie zalen op de eerste verdieping hebben een schitterend panorama-uitzicht over het krekengebied bij Ouwerkerk en de Oosterschelde.

De zalen zijn vernoemd naar personen met een grote betrokkenheid bij de ramp en de periode daarna. Kees Slager, een bekende Zeeuwse journalist en radiomaker, publiceerde boeken waaronder ‘Watersnood’ en ‘De Ramp – een reconstructie’ die gezien worden als basiswerken rondom de ramp van 1953. Peter Hossfeld, radiotechnicus, heeft zich in de dagen na de ramp ingezet voor een eerste verbinding met het ‘vergeten eiland ’Schouwen-Duiveland (via een zelfgemaakte zender). Waterstaatkundige Johan van Veen, secretaris van de Deltacommissie, heeft voor en na de ramp veel betekend voor de waterveiligheid van de Zuidwestelijke Delta en wordt ook wel gezien als de ‘vader van het Deltaplan’.

De Waterzaal

Dinerzaal op de begane grond, geschikt voor 36-50 couverts, aansluitende tuin met terras en jeu de boules baan.

Het Johan van Veen Auditorium

Congreszaal op de 1e verdieping, geschikt voor 100-120 personen in theateropstelling.

De Peter Hossfeldzaal

Dinerzaal op de 1e verdieping met balkon, geschikt voor 40-45 couverts.

De Kees Slagerzaal

Vergaderzaal op de 1e verdieping met balkon, geschikt voor 24 personen.

Vergaderlocatie zeeland Watersnoodmuseum

Praktische informatie

  • Ruime parkeergelegenheid.
  • Gratis wifi.
  • Audiovisuele apparatuur beschikbaar.
  • Elektrische fietsen/auto oplaadpunten.
 Neem voor meer informatie contact met ons op via 06-10184027, bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 13:00, of via groepen@watersnoodmuseum.nl.