Het museum


Het Watersnoodmuseum is gevestigd in de vier caissons, in Ouwerkerk - Zeeland, die gebruikt zijn voor de sluiting van het laatste stroomgat. Als je het museum binnenloopt, stap je in de geschiedenis van het water van '53 tot nu. Ontdek wat het museum jou over water en het belang van waterveiligheid vertelt.

Het Watersnoodmuseum

Het Watersnoodmuseum neemt je mee in de belevenissen van gewone mensen met een bijzonder Verhaal over Water. Over de Ramp van ’53, over de wederopbouw en over de overstromingen die nog altijd, over heel de wereld, plaatsvinden. Dat doen we met ontroerende verhalen, indringende foto’s (ong. 20.000) en authentieke filmbeelden.

Plan hier je bezoek
Dagje weg met slecht weer-in Zeeland Watersnoodmuseum

Families met kinderen

Kinderen kunnen Waterambassadeur worden door mee te doen aan de speurtocht (met foto’s of tekst) in het museum en jongeren worden uitgedaagd met spannende games. Sinds 2016 is het museum erkend als Nationaal Kennis- en Herinneringscentrum Watersnood 1953 door de toenmalige minister van Infrastructuur en Milieu.

In de directe omgeving van het museum is genoeg te doen. Het mooie, unieke krekengebied bij Ouwerkerk, ontstaan ten gevolge van de Ramp, biedt volop gelegenheid om te wandelen. De Oosterschelde is vlakbij; bij laag water kun je oesters rapen en schelpen zoeken.

Kortom: kom snel naar het Watersnoodmuseum en ontdek het zelf!

Ontdek alle exposities