De strijd is van altijd

We zijn in Nederland nooit klaar met waterbeheer. De keuzes die nu voor het deltagebied gemaakt worden werken door in de (verre) toekomst. Dat maakt waterbeheer intrigerend en spannend.

Waterbewustzijn
Waterbewustzijn. Daar draait het om in caisson 4. Water heeft een belangrijke rol in het dagelijks leven en met waterbeheer ben je nooit klaar. De keuzes die nu voor het deltagebied gemaakt worden werken door in de (verre) toekomst. Dat maakt waterbeheer intrigerend en spannend.
In een grote ‘zandbak’ kunnen bezoekers met behulp van geavanceerde technieken (augmented reality) eigenhandig de waterstromen in een virtueel landschap veranderen en zien wat dat voor invloed heeft op het landschap.
Bezoekers worden verder uitgenodigd een briefje met hun gedachten of dromen te delen door deze op een speciaal daarvoor gereserveerde wand te bevestigen.

Oerkracht
De ontembare oerkracht van het water wordt in caisson 4 getoond in een 7 minuten durende film, geprojecteerd op een gebogen scherm van 18 bij 3.5 meter. Ook wordt in caisson 4 het bijzondere verhaal verteld van de mannen van Colijnsplaat en hun gevecht met het water in 1953.

Museumwinkel
Vlakbij de uitgang van het Watersnoodmuseum in caisson 4 is de museumwinkel te vinden. Boeken – waaronder ook kinderboeken – over de Watersnoodramp van 1953 nemen in de webshop van het museum een belangrijke plaats in, maar bezoekers kunnen er ook terecht voor historische kaarten en plattegronden, speciale postzegels, DVD’s en educatiepaketten. Er zijn ook cadeaubonnen te koop. In de webshop kan betaald worden met Ideal.

Exposities