Watersnoodmuseum onderdeel van landelijk project Museum Murals

Nieuwe updates over het project zullen op deze pagina worden gedeeld.

Update: Goese Stefan Thelen aan de slag voor het Watersnoodmuseum

De Goese kunstenaar Stefan Thelen reist normaal de hele wereld over om muurschilderingen te maken. Nu zoekt hij het in de buurt. In letterlijke zin, maar ook in de thematiek. Een aantal familieleden maakte de Watersnoodramp mee. Deze verhalen leven voort in de familie en krijgen nu een plekje in de muurschildering. Uiteraard dagen wij hem ook uit om de toekomst een plekje te geven in zijn werk.

Woensdag 13 maart bracht hij alvast een bezoekje aan het Watersnoodmuseum om elkaar te leren kennen en inspiratie op te doen. De volgende stap is het vinden van het perfecte canvas.

Stefan Thelen (Rechts) tijdens zijn bezoek aan het Watersnoodmuseum.
Stefan Thelen (Rechts) tijdens zijn bezoek aan het Watersnoodmuseum.

Kunst buiten de muren – 20 Museum Murals door heel Nederland in 2024

In Museum Murals worden street artists geïnspireerd door de werken uit twintig museumcollecties. Door schilderijen, objecten en betoverende verhalen. Met als resultaat: twintig levensgrote muurschilderingen. Streetart brengt kunst naar daar waar we leven, werken en spelen. Verspreid door heel Nederland maken de Museum Murals de omgeving mooier. Midden in een woonwijk, op een oude fabrieksmuur of langs het spoor. Dus waar wacht je nog op? Ontdek alle muurschilderingen op museummurals.nl!

Museum Murals is een initiatief van het Mauritshuis en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij.