Dagje uit met de kinderen in Zeeland


Op zoek naar uitje met de kinderen in Zeeland? In het Watersnoodmuseum is heel veel te zien, doen en beleven, geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Beleef je vakantie of vrije dag in het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk

Nederland is een laaggelegen land, zo’n 60% is kwetsbaar voor overstromingen. In 1953 vond de laatste grote overstroming plaats in Nederland: De Watersnoodramp. De Watersnoodramp is de grootste Nederlandse natuurramp van de 20ste eeuw. Maar wat gebeurde er die nacht precies? En gebeuren zulke dingen alleen in Nederland?

Ontdek wat het Watersnoodmuseum jou over de ramp van 1953 en het belang van waterveiligheid vertelt. Kinderen worden in het Watersnoodmuseum meegenomen in bijzondere verhalen over water en uitgedaagd met spannende games en interactieve tentoonstellingen.

Het Watersnoodmuseum staat garant voor een dag vol geschiedenis, plezier en bewustwording over water. Want het water blijft komen.

Voordat je verder gaat:


De Deltacommissaris van Nederland heeft een boodschap voor jullie

5 topactiviteiten voor kinderen in het Watersnoodmuseum

Een dagje uit in zeeland met de kinderen naar het Watersnoodmuseum is leuk voor vaders, moeders, opa’s, oma’s én (klein)kinderen. 5 redenen om een bezoek te brengen aan het museum:

  1. Wordt Waterambassadeur: Doe mee aan onze speurtocht door het museum.
  2. Doe-dingen voor kinderen: Spannende games, interactieve tentoonstellingen en educatieve films.
  3. Sta stil bij de gevolgen van de Watersnoodramp van 1953: Eén van de grootste overstromingen uit de geschiedenis van Nederland.
  4. Ontdek meer over het belang van waterveiligheid, zowel in Nederland als daarbuiten: Neem plaats in de controlekamer van het Nederlands waterbeheer.
  5. Binnenkort in het museum: Een nieuwe jeugd watersnood route door het museum.

[mbhi location="Watersnoodmuseum"]

Plan hier je bezoek

Het museum voor kinderen

Ontdek wat er is de nacht van zaterdag 31 januari op zondag 1 februari 1953 in Nederland gebeurde. Neem plaats in de controlekamer van het Nederlands waterbeheer en ontdek hoe Nederland op dit moment beschermd wordt tegen hoogwater. Bekijk een film over waterveiligheid op een panorama scherm van 16 meter en test je kennis over water en hou Nederland droog.

Trek in de vakanties je handschoenen aan en bescherm je dorp tegen vloed en hevige regenval in onze augmented reality waterwerkplaats. En welke keuzes maak jij om overstromingen tegen te gaan in Nederland, Engeland en Vietnam?

Watersnoodmuseum kinderen en familie

Regen of zonneschijn, altijd een geslaagd dagje uit

Een dagje uit met de kinderen in het Watersnoodmuseum is zelfs leuk als het minder goed weer is. Naast het bezoeken van onze vaste en wisselende exposities, is het mogelijk om deel te nemen aan onze activiteiten, een rondleiding aan te vragen, zelfstandig een audiotour te lopen of het spelen van spannende games.

Het museum is gevestigd in de vier grote betonnen caissons, die gebruikt zijn voor de sluiting van het laatste stroomgat in de dijk bij Ouwerkerk. Als je het museum binnenloopt, stap je in de geschiedenis van het water van ’53 tot nu. Kortom, er is bij het Watersnoodmuseum altijd genoeg te doen, bij regen en zonneschijn!

Plan hier je bezoek

Ontdek hier het nieuwste caisson


Een kijkje in ons gastenboek

101.000 bezoekers in 2018, gemiddeld beoordeeld met een 8,8!

Bezoekersinformatie

Voor meer informatie over onze openingstijden en tarieven, informatie voor groepen, routebeschrijving, contactgegevens en voorzieningen.

Plan hier je bezoek

Een indruk van het museum

[mbhi location="Watersnoodmuseum"]

Omgeving en activiteiten

In de directe omgeving van het museum is genoeg te doen. Het mooie, unieke krekengebied bij Ouwerkerk, ontstaan ten gevolge van de Ramp, biedt volop gelegenheid om te wandelen. De Oosterschelde is vlakbij; bij laag water kun je oesters rapen en schelpen zoeken.

Tijdens de schoolvakanties organiseren we extra activiteiten zoals familieprogramma’s, speurtochten en workshops voor een leuk dagje weg. Klik hier voor een actueel overzicht.

Kortom: kom snel naar het Watersnoodmuseum en ontdek het zelf.

Krekengebied

Klaar om het museum te bezoeken?

Plan hier je bezoek