Geniet van een dagje uit in Zeeland


Ontdek wat het museum jou over de Watersnoodramp van 1953 en het belang van waterveiligheid vertelt.

Beleef je vakantie of vrije dag in het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk


Het Watersnoodmuseum neemt je mee in de belevenissen van gewone mensen met een bijzonder Verhaal over Water. Over de Watersnoodramp van 1953, over de wederopbouw en over de overstromingen die nog altijd, over heel de wereld, plaatsvinden. Dat doen we met meeslepende verhalen, indringende foto’s en authentieke filmbeelden.

We zijn in Nederland nooit klaar met waterbeheer. De keuzes die nu voor het deltagebied gemaakt worden, werken door in de (verre) toekomst. Dat maakt waterbeheer intrigerend en spannend.

Het Watersnoodmuseum is gevestigd in de vier caissons, die na de ramp gebruikt zijn voor de sluiting van het laatste stroomgat in de dijk bij Ouwerkerk. Als je het museum binnenloopt, stap je in de geschiedenis van het water van ’53 tot nu.

Met de kinderen

Kinderen kunnen Waterambassadeur worden door mee te doen aan een speurtocht in het museum. Ze worden meegenomen in bijzondere verhalen over water en uitgedaagd met spannende games en interactieve tentoonstellingen.

Bekijk een film over waterveiligheid op een panorama scherm van 16 meter, test je kennis over water en hou Nederland droog en welke keuzes maak jij om overstromingen tegen te gaan in Nederland, Engeland en Vietnam.

Het Watersnoodmuseum staat garant voor een dag vol geschiedenis, plezier en bewustwording. Want het water blijft komen.

Meer over een bezoek met kinderen

Regen of zonneschijn, altijd een geslaagd dagje uit

Een dagje uit in het Watersnoodmuseum is zelfs leuk als het minder goed weer is. Naast het bezoeken van onze vaste en wisselende exposities, is het mogelijk om deel te nemen aan onze activiteiten, een rondleiding aan te vragen, zelfstandig een audiotour of speurtocht te lopen of het spelen van spannende games.

Er is bij het Watersnoodmuseum altijd genoeg te doen, bij regen en zonneschijn!

Plan hier je bezoek

Ontdek het nieuwste caisson


Een kijkje in ons gastenboek

101.000 bezoekers in 2018, gemiddeld beoordeeld met een 8,8!

Een indruk van het museum - voor jong en oud

[mbhi location="Watersnoodmuseum"]

Bezoekersinformatie

Voor meer informatie over onze openingstijden en tarieven, informatie voor groepen, routebeschrijving, contactgegevens en voorzieningen.

Plan hier je bezoek

Zeeland, Land in Zee

De naam zegt genoeg. Eilanden, zeearmen, zandplaten: de regio heeft een kustlijn van 650 km.

In 1953 wordt Nederland geconfronteerd met de kracht van de zee. In de nacht van 1 februari van dat jaar voltrekt zich één van de grootste overstromingen uit de geschiedenis van Nederland: de Watersnoodramp. De Deltawerken werden gebouwd om rampen als deze te voorkomen.

Omgeving

In de directe omgeving van het museum is genoeg te doen. Het mooie, unieke krekengebied bij Ouwerkerk, ontstaan ten gevolge van de Ramp, biedt volop gelegenheid om te wandelen. De Oosterschelde is vlakbij; bij laag water kun je oesters rapen en schelpen zoeken.

Kortom: kom snel naar het Watersnoodmuseum en ontdek het zelf.

Sluiting Ouwerkerk Caissons
Krekengebied