Eenmalig en/of Periodiek schenken


Uw donatie is onmisbaar voor het museum om te blijven vernieuwen en steeds weer nieuwe generaties kennis te maken met verhalen over de kracht van het water. Zo houden we de herinneringen aan de watersnoodramp van 1953 levend en schenken we aandacht aan de eeuwige strijd tegen het water.

Ook u kunt het verschil maken
Met uw bijdrage kunt u het Watersnoodmuseum als kennis- & herinneringscentrum in het algemeen steunen of uw gericht oormerken aan specifieke activiteiten. U kunt het verschil maken door bij te dragen aan nieuwe tentoonstellingen, educatieve projecten of het uitvoeren van historisch onderzoek. Wij vertellen u graag meer over projecten die zonder uw steun niet mogelijk zijn.

Fiscaal voordelig schenken
Als culturele ANBI is het Watersnoodmuseum geheel vrijgesteld van schenk- en erfbelasting, ook u kunt profiteren van fiscaal voordelig schenken. Een periodieke schenking in minimaal vijf jaarlijkse termijnen is voor 125% aftrekbaar van uw inkomstenbelasting. Stel u schenkt over die periode jaarlijks €500,- dan bent u netto slechts €213,- tot €267,- per jaar kwijt, afhankelijk van uw belastingschijf. Voor periodieke schenkingen hoeft u niet meer langs de notaris. Het enige wat u hoeft te doen, is het formulier te downloaden, in te vullen en naar ons op te sturen.

Zo kunt u eenvoudig periodiek schenken:
  • Download de overeenkomst periodiek schenken en de betalingsvolmacht
  • Print de overeenkomsten in tweevoud en vul uw gegevens in
  • Stuur beide exemplaren van de overeenkomst en de betalingsvolmacht naar het Watersnoodmuseum: Weg van de Buitenlandse Pers 5, 4305 RJ Ouwerkerk
  • Wij ondertekenen de overeenkomst en sturen het exemplaar voor de schenker weer naar u terug, voor uw eigen administratie
Bereken hier uw fiscaal voordeel

Eenmalig bijdragen
Zo kunt u snel en eenvoudig eenmalig bijdragen:
U kunt uw gift overmaken op NL16 RABO 0357833252 t.n.v. Stichting Nationaal Monument Watersnood 1953.

Meer informatie?
Neem dan contact op met Bastiaan Bot, hij denkt graag met u mee. U kunt hem bereiken via 0111-644382 of per mail aan bbot@watersnoodmuseum.nl.