Event Type Lezing
Datum
Titel
Post Date
April
28apr15:3019:30In Overvloed X Joël BroekaertVoedsel, klimaat en duurzaamheid15:30 - 19:30(GMT+02:00)
Evenement details
Zondag 28 april geeft Joël Broekaert proefles in het Vijfde Caisson. Hij leert je alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami. Jij kan
Evenement details
Zondag 28 april geeft Joël Broekaert proefles in het Vijfde Caisson. Hij leert je alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami. Jij kan erbij zijn, kaarten kun je bestellen via Stager >>
Uiteraard zorgen de koks van museumbrasserie Het Vijfde Caisson aansluitend voor een passend themamenu (inbegrepen)
Joël Broekaert (1982) is culinair journalist, schrijver, en recensent voor nrc. Ook schreef hij voor Vrij Nederland en maakt hij televisieprogramma’s zoals Joël Lokaal en De smaak van Joël. Met Hiske Versprille presenteert hij de podcast Makkelijke eters. Hij is jurylid van Celebrity MasterChef en stond in het theater met Proefles met Joël. Hij is auteur van De Alleseter, Van honingbij tot hagelslag, samen met Joris Bijdendijk, de bestseller Bij Bijdendijk thuis. Zijn meest recenten boeken zijn Proefles en De wereldgeschiedenis in twaalf bonen.
In overvloed
Je wil duurzamer en gezonder gaan eten. Ja, nu echt. Maar hoe doe je dat dan? Mag het misschien ook nog een beetje smaken? En van het woud aan keurmerken en online adviezen van influencers word je ook niet echt veel wijzer.
Het Watersnoodmuseum helpt je graag op weg. Met ‘In overvloed’, een serie interactieve lezingen, gegeven door experts op het gebied van duurzaamheid en voedsel.
Programma
Inloop: vanaf 15.30 uur
Aanvang Proefles: 16.00 uur
Start diner: 17.30 uur
Einde programma: 19.30 uur
Prijs: € 45,- p.p. (inclusief 3 gangen diner, drankjes exclusief)
Locatie: Het Vijfde Caisson, Weg van de Buitenlandse Pers 3, Ouwerkerk (Zeeland)
Toon meer
Tijd
(Zondag) 15:30 - 19:30(GMT+02:00)
Mei
05mei15:3019:30In Overvloed X Linsie MeijerVoedsel, klimaat en duurzaamheid15:30 - 19:30(GMT+02:00)
Evenement details
Hoe laat je mensen gezonder eten? Linsie Meijer is voedingsdeskundige, oprichter van Sophyn Greens, pastamaker, weet alles over groente en voedselverspilling. Zondag 5 mei komt ze haar visie op duurzaamheid
Evenement details
Hoe laat je mensen gezonder eten? Linsie Meijer is voedingsdeskundige, oprichter van Sophyn Greens, pastamaker, weet alles over groente en voedselverspilling. Zondag 5 mei komt ze haar visie op duurzaamheid toelichten. Leer van Linsie, bestel snel je kaarten!
De koks van museumbrasserie Het Vijfde Caisson zorgen aansluitend voor een passend themamenu (inbegrepen).
In overvloed
Je wil duurzamer en gezonder gaan eten. Ja, nu echt. Maar hoe doe je dat dan? Mag het misschien ook nog een beetje smaken? En van het woud aan keurmerken en online adviezen van influencers word je ook niet echt veel wijzer.
Het Watersnoodmuseum helpt je graag op weg. Met ‘In overvloed’, een serie interactieve lezingen, gegeven door experts op het gebied van duurzaamheid en voedsel.
Programma
Inloop: vanaf 15.30 uur
Aanvang Proefles: 16.00 uur
Start diner: 17.30 uur
Einde programma: 19.30 uur
Prijs: € 35,- p.p. (inclusief 3 gangen diner, drankjes exclusief)
Locatie: Het Vijfde Caisson, Weg van de Buitenlandse Pers 3, Ouwerkerk (Zeeland)
Toon meer
Tijd
(Zondag) 15:30 - 19:30(GMT+02:00)
26mei15:3018:30In Overvloed X FoodcuratorsVoedsel, klimaat en duurzaamheid15:30 - 18:30(GMT+02:00)
Evenement details
Wat we eten is onlosmakelijk verbonden met veel andere aspecten in ons leven. En uitdagingen te over: niets zo complex als ons voedselsysteem. Foodcurators nemen je mee in hun werk:
Evenement details
Wat we eten is onlosmakelijk verbonden met veel andere aspecten in ons leven. En uitdagingen te over: niets zo complex als ons voedselsysteem. Foodcurators nemen je mee in hun werk: hoe kijkt een ontwerper naar alle uitdagingen die voor ons liggen?
Deze inspirerende sessie op zondag 26 mei zet je gegarandeerd aan het denken. Niet in de minste plaats door het geserveerde eten. Niet missen dus, kaarten bestel je kaarten snel!
Digna Kosse en Lucas Mullié zijn oprichter van Foodcurators. Ze opereren op het snijvlak van food en design. Ze zijn conceptontwikkelaars met een focus op food. Ze richten zich op systemen en productiemethoden om perspectieven te vinden voor nieuwe ontwerpen: “Of we nu de opdracht krijgen om een nieuw koekje te ontwerpen of een ontwerponderzoek te doen naar culinair erfgoed, we vinden altijd inspiratie in de onderliggende systemen en veronderstelde logica van voedselproductie en -verwerking.”
In overvloed
Je wil duurzamer en gezonder gaan eten. Ja, nu echt. Maar hoe doe je dat dan? Mag het misschien ook nog een beetje smaken? En van het woud aan keurmerken en online adviezen van influencers word je ook niet echt veel wijzer.
Het Watersnoodmuseum helpt je graag op weg. Met ‘In overvloed’, een serie interactieve lezingen, gegeven door experts op het gebied van duurzaamheid en voedsel.
Programma
Inloop: vanaf 15.30 uur
Aanvang: 16.00 uur
Einde programma: 18.30 uur
Prijs: € 35,- p.p. (inclusief gerechtjes tijdens de lezing)
Locatie: Het Vijfde Caisson, Weg van de Buitenlandse Pers 3, Ouwerkerk (Zeeland)
Toon meer
Tijd
(Zondag) 15:30 - 18:30(GMT+02:00)
Juni
08jun15:3018:30In Overvloed X Mark SoetmanVoedsel, klimaat en duurzaamheid15:30 - 18:30(GMT+02:00)
Evenement details
Hoe logisch is biologisch eigenlijk? En is wat je van ver haalt echt lekkerder? Mark Soetman is duurzaam ondernemer in de voedselketen. Hij is gedreven door innovatie en laat de
Evenement details
Hoe logisch is biologisch eigenlijk? En is wat je van ver haalt echt lekkerder? Mark Soetman is duurzaam ondernemer in de voedselketen. Hij is gedreven door innovatie en laat de cijfers spreken. Dat levert verrassende inzichten op en misschien niet de antwoorden die je als goedbedoelende consument horen wil…
Mark Soetman komt zaterdag 8 juni naar Het Vijfde Caisson, de koks van de museumbrasserie zorgen aansluitend voor een passend themamenu (inbegrepen).
In overvloed
Je wil duurzamer en gezonder gaan eten. Ja, nu echt. Maar hoe doe je dat dan? Mag het misschien ook nog een beetje smaken? En van het woud aan keurmerken en online adviezen van influencers word je ook niet echt veel wijzer.
Het Watersnoodmuseum helpt je graag op weg. Met ‘In overvloed’, een serie interactieve lezingen, gegeven door experts op het gebied van duurzaamheid en voedsel.
Programma
Inloop: vanaf 15.30 uur
Aanvang: 16.00 uur
Einde programma: 19.30 uur
Prijs: € 35,- p.p. (inclusief 3 gangen diner, drankjes exclusief)
Locatie: Het Vijfde Caisson, Weg van de Buitenlandse Pers 3, Ouwerkerk (Zeeland)
Toon meer
Tijd
(Zaterdag) 15:30 - 18:30(GMT+02:00)