Fonds op naam


Wilt u een dierbare eren, een bijzondere gelegenheid vieren of langdurig investeren in een specifiek onderwerp, dan kunt u vanaf € 25.000 een fonds op naam oprichten bij het Watersnoodmuseum. U bepaalt in samenwerking met het museum de naam en het doel van het fonds, indien gewenst kan het fonds ook anoniem blijven. Het fonds kan worden ingesteld door middel van een eenmalige of periodieke gift bij leven of door opname in uw testament.

Een groot gebaar met een specifiek doel
Een Fonds op Naam instellen kunt u door middel van een eenmalige of periodieke gift bij leven of door opname in uw testament. Het Watersnoodmuseum zorgt voor de financiële administratie en borgt de continuïteit. Vanuit het fonds worden specifieke projecten ondersteunt die passen bij de door u geformuleerde doelstellingen. Wij gaan hier graag met u over in gesprek.

Fiscaal voordelig schenken
Als culturele ANBI is het Watersnoodmuseum geheel vrijgesteld van schenk- en erfbelasting, ook u kunt profiteren van fiscaal voordelig schenken. Een periodieke schenking in minimaal vijf jaarlijkse termijnen is voor 125% aftrekbaar van uw inkomstenbelasting. Stel u schenkt over die periode jaarlijks €5.000,- dan bent u netto slechts €2.125,- tot €2.666,- per jaar kwijt, afhankelijk van uw belastingschijf. Voor periodieke schenkingen hoeft u niet meer langs de notaris. Het enige wat u hoeft te doen, is het formulier te downloaden, in te vullen en naar ons op te sturen.

Bereken hier uw fiscaal voordeel

Meer informatie?
Neem dan contact op met Bastiaan Bot, hij denkt graag met u mee. U kunt hem bereiken via 0111-644382 of per mail aan bbot@watersnoodmuseum.nl.