Eva Rovers met 'een avond over burgerberaad'

03mei19:0021:30Eva Rovers met 'een avond over burgerberaad'19:00 - 21:30(GMT+02:00)

Evenement details

Op woensdag 3 mei 2023 geeft Eva Rovers een lezing met als titel: ‘een avond over burgerberaad’ in het Johan van Veen auditorium van Kenniscentrum Het Vijfde Caisson, onderdeel van het Watersnoodmuseum. De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met BewuSD en Soul.com en is gratis bij te wonen. Tijd: 19.00 – 21.30 uur.  

Vooraf aanmelden is gewenst:
→ Aanmelden

Eva Rovers is schrijver en medeoprichter van Bureau Burgerberaad. In haar meest recente boek ‘Nu is het aan ons. Oproep tot echte democratie’ houdt ze een gloedvol betoog om politiek niet uitsluitend aan politici over te laten. De veelkoppige problemen van de 21-ste eeuw vragen namelijk om een veelkoppige aanpak: burgerberaden zijn daarvoor ideaal.

Meer over Bureau Burgerberaad: Nederland staat voor een groot aantal ingewikkelde problemen: stikstof, klimaat, energieafhankelijkheid, woningnood, kansenongelijkheid, jeugdzorg, polarisatie, asielbeleid en (digitale) veiligheid. Alleen een sterke, veerkrachtige democratie kan dit soort uitdagingen aan zonder ten onder te gaan aan verdeeldheid. Dat betekent een democratie waarin politiek en inwoners als bondgenoten samenwerken om taaie vraagstukken op te lossen.

‍Burgerberaden spelen hierin een cruciale rol – mits ze goed worden uitgevoerd. Daarom adviseren, begeleiden en trainen leden van Bureau Burgerberaad overheden en inwoners die met burgerberaden aan de slag willen. Hun missie is om de kwaliteit en de impact van burgerberaden te vergroten om zo de Nederlandse democratie toekomstbestendig te maken.

Toon meer

Tijd

(Woensdag) 19:00 - 21:30(GMT+02:00)

Locatie

Auditorium Het Vijfde Caisson, Ouwerkerk

Other Events

Add comment