Presentatie 'Een nieuwe tijd' van Corine Nijenhuis

19jan15:3017:30Presentatie 'Een nieuwe tijd' van Corine NijenhuisAuditorium Kenniscentrum Het Vijfde Caisson te Ouwerkerk15:30 - 17:30(GMT-11:00)

Evenement details

In het auditorium van het Vijfde Caisson, onderdeel van het Watersnoodmuseum, wordt op donderdag 19 januari het boek ‘Een nieuwe tijd’ van Corine Nijenhuis gepresenteerd.

Over de Watersnoodramp zelf zijn vele verhalen verteld. In ‘Een nieuwe tijd’ beschrijft Corine Nijenhuis hoe het Zeeland daarna verging. Niet alleen het Deltaplan had ingrijpende gevolgen, de overheid greep het moment ook aan om op allerlei terreinen het moderne leven in te voeren. Nijenhuis stuit op bijzondere verhalen van scheepsslopers en sluiswachters, sjouwers en schippers, boerenknechten en kerkgangers. Over hoe de overlevenden van Capelle nooit mochten terugkeren naar hun vertrouwde dorp. Over scheepswerf Moed en Trouw, die de Watersnoodramp doorstond, maar krap twintig jaar later alsnog werd onteigend toen de nieuwe Deltadijk het bedrijf doormidden sneed. Over de mosselvisser die zijn stilzwijgen over zijn reddingsacties tijdens de ramp decennia later eindelijk doorbrak.

Het eerste exemplaar wordt tijdens de presentatie overhandigd aan Deltacommissaris Peter Glas.

Vooraf aanmelden vereist. Dit kan via: info@alfabetuitgevers.nl Aanvang 15.30 uur.

Toon meer

Tijd

(Donderdag) 15:30 - 17:30(GMT-11:00)

Krijg routebeschrijving

Add comment