Presentatie 'Het water is kwaad' van Anneke Jumelet

20jan16:0017:00Presentatie 'Het water is kwaad' van Anneke JumeletRestaurant Moerzicht, Yerseke16:00 - 17:00(GMT+01:00)

Evenement details

Vrijdag 20 januari 2023 wordt het boek ‘Het water is kwaad’ van Anneke Jumelet gepresenteerd in Yerseke.

In elk boek dat geschreven is over de Watersnoodramp van 1953 komt het naar voren. Zonder de tomeloze inzet van vele Yersekse oestervissers en mosselschippers zou het aantal dodelijke slachtoffers van de Ramp vele malen hoger zijn uitgevallen. Toch zijn de heldendaden van deze stoere Zeeuwen, die hun eigen levens op het spel zetten om in de meest erbarmelijke omstandigheden hulp te bieden aan slachtoffers in de ondergelopen gebieden, in de loop der jaren onderbelicht gebleven.

Zeventig jaar na dato krijgen de redders alsnog het eerbetoon dat zij verdienen. Anneke Jumelet-Vette uit Yerseke, dochter van één van de redders, haalt in ‘Het water is kwaad’ de namen én de verhalen van de stille helden en stoere Zeeuwen boven water. Meer dan driehonderd schippers en bemanningsleden uit Yerseke verleenden na de Ramp hulp.

In haar boek Het water is kwaad vertelt Anneke Jumelet 26 verhalen van redders. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan José van Egmond, burgemeester van gemeente Reimerswaal. De presentatie heeft plaats in Restaurant Moerzicht in Yerseke.

‘Het water is kwaad’ is te bestellen via de website vergetenredders.nl.

De schrijfster is aanwezig tijdens de Open Dag van het Watersnoodmuseum op 4 februari. Van 10.00 tot 17.00 uur. Daar is het boek ook verkrijgbaar.

Toon meer

Tijd

(Vrijdag) 16:00 - 17:00(GMT+01:00)

Locatie

Restaurant Moerzicht, Yerseke

Other Events

Add comment