Wereldwaterdag met film en thema 'Water voor vrede'

22maa15:3018:00Wereldwaterdag met film en thema 'Water voor vrede'15:30 - 18:00(GMT+01:00)

Evenement details

Op Wereldwaterdag, vrijdag 22 maart, presenteert het Watersnoodmuseum de film Brave Blue World in het Johan van Veen auditorium van Het Vijfde Caisson. Deze documentaire verkent nieuwe innovaties op het gebied van duurzaam waterbeheer, van hergebruik tot het opwekken van energie, op vijf continenten. Ook wordt ingegaan op het Wereldwaterdag-thema: Water voor vrede. Aanvang 15.30 uur. Kosten € 8,50 p.p. inclusief koffie of thee met appeltaart en slagroom. De film is Nederlands ondertiteld. 

Brave Blue World schetst een hoopvol beeld van hoe de mensheid nieuwe technologieën en innovaties toepast om slimmer en duurzamer met water om te gaan. De filmmakers reisden de wereld over om pioniers en vernieuwers te ontmoeten die de uitdagingen op het gebied van water en sanitaire voorzieningen aanpakken.

Water: een kostbaar goed
Water is essentieel voor al het leven. In Nederland zijn we gewend dat er altijd schoon drinkwater beschikbaar is, maar dat is niet vanzelfsprekend. De grote wateroverlast, periodes van extreme droogte en Nederlandse waterkwaliteit zijn een wake-up call.

Brave Blue World verkent de technologieën en innovaties die de potentie hebben om de watercrisis in de wereld op te lossen. De film belicht wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen die ervoor zorgen dat de wereldbevolking toegang krijgt tot schoon water, veilige sanitaire voorzieningen en een beschermd milieu.

Wetenschap, techniek en innovatie
De film, geregisseerd door Tim Neeves en Alexander Whittle (2019), toont hoe onderzoekers, bedrijven en organisaties samenwerken om het belang van water te benadrukken. Innovatie en technologie worden ingezet om water drinkbaar te houden en verspilling tegen te gaan.

In Brave Blue World, vertelt door acteur Liam Neeson, komen wetenschappers, ingenieurs en activisten uit de hele wereld aan het woord. Onder andere acteur Matt Damon, medeoprichter van Water.org, en acteur en muzikant Jaden Smith, medeoprichter van 501cTHREE, delen hun visie.

Inleiding door Joep Janssen
Voorafgaand aan de film geeft Joep Janssen, medewerker Internationalisering van het Watersnoodmuseum, een inleiding met zijn persoonlijke observaties over water uit zijn reizen in het buitenland. Hij gaat in op het thema van deze Wereldwaterdag: Water voor vrede. Hoe innovaties een rol kunnen spelen om vrede te bevorderen en conflicten tegen te gaan.

Praktische informatie
Het Johan van Veen auditorium van Het Vijfde Caisson in Ouwerkerk is op 22 maart vanaf 15:00 uur open. De film (Nederlands ondertiteld) begint om 15:30 uur. De entree bedraagt € 8,50, inclusief koffie of thee met appeltaart en slagroom.

Kaarten zijn te koop aan de deur of online via deze link.

Toon meer

Tijd

(Vrijdag) 15:30 - 18:00(GMT+01:00)

Krijg routebeschrijving

Add comment