De week van...

De week van..
In het project ‘De week van..’ wordt een bijzondere gast in het zonnetje gezet. De gast mag een minitentoonstelling inrichten met objecten uit de collectie van het Watersnoodmuseum en eigen objecten. De tentoonstelling heeft de vorm van een ouderwets kabinet in een modern jasje. Dit symboliseert de vernieuwende blik op onze collectie. Gedurende dit jaar zullen er meerdere eregasten worden uitgenodigd om het kabinet in te richten.

Tafelgesprek en opening
De week wordt telkens geopend met een introductie en een tafelgesprek, waarin de gast de gekozen objecten toelicht en er een persoonlijk verhaal bij vertelt. De eregast nodigt één of twee tafelgasten uit die het verhaal aanvullen. Het tafelgesprek wordt geleid door Ali Pankow.

Filmvertoning
Naast de gekozen objecten en de boekentip kiest de eregast ook een film waarvan hij of zij vindt dat iedereen die gezien moet hebben. De film is een extra toevoeging op de minitentoonstelling

Locatie
Het kabinet is geplaatst in de museumbrasserie ‘Het Vijfde Caisson’, gelegen tegenover het Watersnoodmuseum. Het tafelgesprek en de filmvertoning vinden ook hier plaats in het auditorium. Aanmelden voor deze programmaonderdelen kan door je aan te melden via aanmelden@watersnoodmuseum.nl. Vermeld je naam, het aantal personen en voor welk programmaonderdeel je komt.

Het Vijfde Caisson Watersnoodmuseum

Adres:
Weg van de Buitenlandse Pers 3
4305 RJ, Ouwerkerk