Journalist Joël Broekaert opent ‘In Overvloed’, een serie evenementen rond voedsel en klimaat

Dit voorjaar organiseert het Watersnoodmuseum een serie evenementen rond de onderwerpen voedsel, klimaat en duurzaamheid. Onder de noemer ‘In Overvloed’ wil het museum de helpende hand bieden aan mensen die duurzamer en gezonder willen eten, maar niet precies weten hoe.

Wie is zich er niet van bewust: het is beter als we duurzamer gaan eten, zowel voor klimaat als gezondheid. Veel mensen vinden het lastig om hun consumptiegedrag aan te passen. Tegenstrijdige informatie en een jungle aan keurmerken maken het er voor consumenten niet makkelijker op. Om die reden organiseert het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk dit voorjaar een serie interactieve lezingen en diners waarin experts op het gebied van voedsel en duurzaamheid hun licht laten schijnen over de uitdagingen die voor ons liggen.

“Ons museum wil een publieksvenster zijn voor kennis over water en klimaat. Aangezien de wereldwijde voedselproductie zo’n grote invloed heeft op ons klimaat én andersom willen we daar graag meer aandacht aan besteden” zegt directeur-bestuurder Siemco Louwerse van het museum.

De serie wordt op zondag 28 april geopend door culinair journalist Joël Broekaert. Hij geeft een college over de vijf basissmaken en leert daarbij zijn publiek proeven. Een week later, op 5 mei, is voedingsdeskundige Linsie Meijer te gast. Op 26 mei zijn Digna Kosse en Lucas Mullié van Foodcurators in het museum. Op 8 juni levert duurzaamheids- en innovatie-expert Mark Soetman een bijdrage.

Kaarten zijn te verkrijgen via Stager, meer evenementen volgen snel!

Deel dit bericht