In Overvloed X Foodcurators

26mei15:3018:30In Overvloed X FoodcuratorsVoedsel, klimaat en duurzaamheid15:30 - 18:30(GMT+02:00)

Evenement details

Wat we eten is onlosmakelijk verbonden met veel andere aspecten in ons leven. En uitdagingen te over: niets zo complex als ons voedselsysteem. Foodcurators nemen je mee in hun werk: hoe kijkt een ontwerper naar alle uitdagingen die voor ons liggen?
Deze inspirerende sessie op zondag 26 mei zet je gegarandeerd aan het denken. Niet in de minste plaats door het geserveerde eten. Niet missen dus, kaarten bestel je kaarten snel!

Digna Kosse en Lucas Mullié zijn oprichter van Foodcurators. Ze opereren op het snijvlak van food en design. Ze zijn conceptontwikkelaars met een focus op food. Ze richten zich op systemen en productiemethoden om perspectieven te vinden voor nieuwe ontwerpen: “Of we nu de opdracht krijgen om een ​nieuw koekje te ontwerpen of een ontwerponderzoek te doen naar culinair erfgoed, we vinden altijd inspiratie in de onderliggende systemen en veronderstelde logica van voedselproductie en -verwerking.”

In overvloed
Je wil duurzamer en gezonder gaan eten. Ja, nu echt. Maar hoe doe je dat dan? Mag het misschien ook nog een beetje smaken? En van het woud aan keurmerken en online adviezen van influencers word je ook niet echt veel wijzer.
Het Watersnoodmuseum helpt je graag op weg. Met ‘In overvloed’, een serie interactieve lezingen, gegeven door experts op het gebied van duurzaamheid en voedsel.

Programma
Inloop: vanaf 15.30 uur
Aanvang: 16.00 uur
Einde programma: 18.30 uur
Prijs: € 35,- p.p. (inclusief gerechtjes tijdens de lezing)
Locatie: Het Vijfde Caisson, Weg van de Buitenlandse Pers 3, Ouwerkerk (Zeeland)

Toon meer

Tijd

(Zondag) 15:30 - 18:30(GMT+02:00)