Kamagurka opent Kinderkunstweek 2023

OUWERKERK – De twaalfde Kinderkunstweek met als thema ‘Van druppel tot tsunami, water in de kunst’ is op woensdag 15 maart in het Watersnoodmuseum geopend door speciale gast Kamagurka. Na de indrukwekkende herdenkingen van de Watersnoodramp kijkt de Kinderkunstweek vooruit en gaat een thema als klimaatverandering niet uit de weg, maar ook het plezier dat je in en met water kunt hebben krijgt alle aandacht.

Tegelijkertijd met de opening kon iedereen op kinderkunstweek.nl kijken naar een filmpje over Kamagurka, waarin hij vertelt over zijn werk, het water en speciaal over de zeefdruk die hij maakte voor de KKW.

Kennismaken
Kinderen maken kennis met kunstenaars zoals M.C. Escher, William Turner, Daan Roosegaarde en Lorenzo Quinn. Ook kunnen ze zelf aan de slag. Voor deelnemende scholen en bso’s is een Kinderkunstweekpakket samengesteld, met daarin een Ideeënboek en meer. Bovendien blijft het Digitaal Klaslokaal het hele jaar toegankelijk.

Deze Kinderkunstweek doen 100 scholen en bso’s mee. Meer dan 11.000 Kinderkunstbonnen zijn bezorgd op deze scholen en op 15 maart uitgedeeld. Met de tweedelige Kinderkunstkaart kan de gesigneerde zeefdruk van Kamagurka besteld worden voor 10 euro.

Kinderkunstkaart
Kinderen kunnen in hun vrije tijd met de Kinderkunstkaart op pad en binnenlopen bij kunstenaars, musea, bibliotheken en galeries. Een overzicht van de deelnemende kunstaanbieders is te vinden op de website van de KKW. De Kinderkunstweek duurt tot 26 maart.

Gedurende deze week zijn er in het Watersnoodmuseum extra kinderrondleidingen en kinderworkshops. De Stichting Kinderkunstweek ontwikkelde in samenwerking met het Watersnoodmuseum een boekje waarin de kunstwerken over de Watersnoodramp worden uitgelicht. Dit boekje is uitgereikt op basisscholen en is vanaf 15 maart ook verkrijgbaar in het museum.

Deel dit bericht