Fototentoonstelling ‘Schenkers in beeld’

Maandag 30 januari 2023 zijn de ‘Trotters’ gearriveerd bij het Watersnoodmuseum voor de tentoonstelling ‘Schenkers in Beeld’. Grote panelen, met unieke beelden van unieke schenkers en het voorwerp dat ze aan het Watersnoodmuseum hebben geschonken. Te zien in het buitengebied, achter museumbrasserie Het Vijfde Caisson. Met fotografie van Yara Jimmink.

Persoonlijke verhalen en objecten uit 1953 zijn al jaren de kern van het Watersnoodmuseum. Deze verzameling wordt ieder jaar groter. Het museum ontvangt schilderijen, serviesgoed, kledingstukken, brieven, foto’s en nog meer voorwerpen over de ramp. Dankzij de vele schenkingen die elk jaar worden aangeboden, komen nieuwe verhalen over de Watersnoodramp aan het licht.

In de tentoonstelling Schenkers in beeld legt de Amsterdamse fotografe Yara Jimmink, de schenkers met hun voorwerp op indrukwekkende wijze vast.

De schenkers zijn vaak mensen die de ramp van 1953 hebben meegemaakt of hun nabestaanden. De objecten op de foto’s zijn te bewonderen in de tentoonstelling ‘Ik ben van 1953’, (te zien in de 3e caisson van het Watersnoodmuseum), waarin de zeventig meest bijzondere objecten en de verhalen hierachter worden tentoongesteld.

Deel dit bericht