Nieuwe gedenkzuil bij Plein 1953 in Rotterdam

In de wijk Pendrecht in Rotterdam is maandag 30 januari een gedenkzuil geplaatst vanwege de Watersnoodramp uit 1953. Deze gedenkzuil maakt deel uit van het project Gedenkzuilen van het Watersnoodmuseum, bedacht door Koos Hage, zelf overlevende van de Watersnoodramp van 1953 en één van de hoofdpersonen in het Jeugdwatersnoodmuseum, de jeugdroute in het museum.

De nieuwe zuil is geplaatst bij Plein 1953 in de wijk Pendrecht, waar verschillende straatnamen refereren aan dorpen getroffen door de Watersnoodramp in 1953, zoals de Goereesestraat en de Kerkwervesingel. RTV Rijnmond was erbij maandag.

Het Plein 1953 is een verblijfsplein zonder verkeer in de Rotterdamse deelgemeente Charlois. Het plein vormt het hart van de Rotterdamse wijk Pendrecht.

Het plein herinnert aan de Watersnoodramp van 1953 en ligt te midden van straten die allemaal zijn vernoemd naar plaatsen die tijdens die ramp zijn getroffen.

Het oorspronkelijke plein werd ontworpen door de architect en stedenbouwkundige Lotte Stam-Beese (1903-1988). Zij ontwierp na de oorlog door de ontstane woningnood een complete wijk met woningen voor de toekomst en met veel groen.  (Bron: Wikipedia).

 

 

 

 

Deel dit bericht