Carola de Vree-van Wagtendonk benoemd als bestuurslid Watersnoodmuseum in Ouwerkerk

OUWERKERK/DELFT – Het bestuur van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk heeft tijdens de bestuursvergadering van 7 december Carola de Vree-van Wagtendonk uit Delft benoemd als algemeen bestuurslid.  Zij volgt daarmee Eva Kuit op die na 8 jaar haar twee bestuurstermijnen heeft afgerond. Het specialisme van het nieuwe bestuurslid is communicatie in de breedste zin van het woord. 

De Vree-van Wagtendonk woont met haar gezin in Delft, maar komt van oorsprong uit Zierikzee. Zij is Hoofd Communicatie bij de gemeente Rotterdam. Het Watersnoodmuseum is geen onbekend onderwerp voor het nieuwe bestuurslid. Haar vader is al jarenlang vrijwilliger binnen het Watersnoodmuseum en ontvangt jaarlijks vele schoolklassen als gids.

Het nieuwe bestuurslid stuurt in haar huidige betrekking bij gemeente Rotterdam de afdeling Communicatie (300 mensen) aan en is eindverantwoordelijk voor alle in- en externe communicatie van de gemeente. Eerder was ze Hoofd Communicatie bij kennisinstituut Deltares, waar ze de urgentie van watermanagement wereldwijd van dichtbij heeft leren kennen. Daarvoor was ze tien jaar lang eigenaar en directeur van Publiec, een bureau op het snijvlak van beleid, organisatie en communicatie.

Genoemde functies hebben haar een groot netwerk opgeleverd bij overheden, communicatie vakgenoten en kennisinstituten. Iets wat ze graag wil inzetten voor haar nieuwe bestuursfunctie.

“Het Watersnoodmuseum heeft een belangrijk verhaal te vertellen. De ramp uit 1953 mag niet vergeten worden. Ook in de toekomst staan water en klimaat hoog op de maatschappelijke agenda. Ik zet mijn communicatie- en marketingkennis graag in voor dit belangrijke doel én het museum”, aldus Carola de Vree-van Wagtendonk.

Deel dit bericht