Fotograaf: Lex de Meester

Watersnoodmuseum haalt unieke voorstelling Coupure in augustus 2023 naar Ouwerkerk

OUWERKERK – In augustus programmeert het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk acht keer de theatervoorstelling Coupure. De voorstelling wordt opgevoerd in het tussen de caissons gelegen buitentheater. Speeldata zijn, 25, 26, 27 en 28 augustus om 15.00 en 19.00 uur. Kaarten kosten € 15,- per persoon en zijn via de website van het museum te bestellen. Het aantal plaatsen per voorstelling is beperkt: wacht dus niet te lang!

Acteurs Marlies Hamelynck en Bram Kwekkeboom brengen de personages in Coupure tot leven

Het Watersnoodmuseum staat dit jaar stil bij de Watersnoodramp die zich 70 jaar geleden, op 1 februari 1953, voltrok. Tegelijkertijd worden de verhalen van toen ingezet als lessen voor vandaag en kijkt het museum ook 70 jaar vooruit. Onze uitdagingen met het water is van alle tijden. Het programma van 2023 zorgt op diverse wijzen voor bewustwording van onze omgang met- en de kracht van het water. Theatervoorstelling Coupure is hierin een onmisbaar verhaal dat de invloed van de Ramp op een mensenleven zichtbaar maakt.

Littekens van de ramp
Coupure, geproduceerd door Productiehuis Het Gevolg, gaat over twee mensen waarbij de littekens van de Watersnoodramp nog altijd voelbaar zijn. Het stuk kenmerkt zich door het minimale decor dat zich uitstekend leent voor authentieke locaties in de buitenlucht. De eerste editie vond plaats als openingsvoorstelling van het Zeeland Nazomer Festival 2012 in de polder van Zonnemaire. Productiehuis Het Gevolg heeft de professionele productie overgenomen en zorgt ervoor dat de uitvoering zich blijft vernieuwen en de belevingswaarde nóg meer wordt verhoogd.

Unieke locatie
Deze editie van Coupure belooft een bijzondere voorstelling te worden op een unieke locatie. Het Watersnoodmuseum is gevestigd op een bijzondere plek aan de Oosterschelde, waar de littekens van de Watersnoodramp van 1953 nog duidelijk zichtbaar zijn. Er is geen passender plek te bedenken om deze voorstelling te programmeren; daar waar de vier betonnen caissons liggen waarmee het laatste dijkgat van ’53 is gedicht. Het publiek komt in het buitentheater, tussen de caissons, te zitten op tribunes in de vorm van daken. Zo komt het verhaal van de voorstelling nog dichterbij.

De daktribunes in het buitentheater van het Watersnoodmuseum: een unieke plek voor Coupure

Praktische informatie
Tickets: € 15,-, verkrijgbaar via de website www.watersnoodmuseum.nl/event/ en dan het programma van augustus.

Speeldata:
Vrijdag 25 augustus om 15:00 en om 19:00
Zaterdag 26 augustus om 15:00 en om 19:00
Zondag 27 augustus om 15:00 en om 19:00
Maandag 28 augustus om 15:00 en om 19:00

Locatie: Buitentheater van het Watersnoodmuseum
Weg van de Buitenlandse Pers 5
4305 RJ, Ouwerkerk

Productiehuis Het Gevolg
Regie: Stefan Perceval
Tekst: Heleen Verburg
Dramaturgie: Alex Mallems
Acteurs: Bram Kwekkeboom en Marlies Hamelynck

Deel dit bericht