Filmpremière Me and Mekong

OUWERKERK – Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk host de officiële première van de film Me and Mekong op dinsdag 26 oktober in hun Johan van Veen auditorium van Het Vijfde Caisson in Ouwerkerk. Me and Mekong laat zien hoe de bevolking in de Mekongdelta van Vietnam veerkracht toont en omgaat met uitdagingen rondom water, klimaat en voedsel.

De documentaire vertelt het unieke verhaal van acht bewoners aan de Mekongrivier. Hun dagelijks leven met water wordt gedetailleerd en persoonlijk in beeld gebracht.

Voorafgaand aan de première van de documentairefilm zijn er een aantal sprekers die het woord voeren.  Dit zijn Siemco Louwerse, directeur Watersnoodmuseum; Joep Janssen, directeur Nextblue en filmmaker; Mr. Pham Viet Anh, ambassadeur van Vietnam in Nederland; Elsbeth Akkerman, ambassadeur van Nederland in Vietnam en Dennis van Peppen, manager Internationale Waterprogramma’s bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Hoofd en hart
De documentaire Me and Mekong is een productie van Nextblue, een platform van verhalenvertellers met verhalen over water en klimaatverandering. Zo proberen ze gemeenschappen uit de diverse deltagebieden wereldwijd een stem te geven om hun verhaal te verspreiden en een brug te slaan tussen wetenschap en ervaring. Tussen hoofd en hart. Iets waar ook het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk zich voor inzet.

De première is bestemd voor genodigden, maar de film wordt op een aantal andere data in november, december en januari (oa tijdens de kerstvakantie) opnieuw vertoond voor publiek. De data hiervoor zijn binnenkort te vinden op de website van het Watersnoodmuseum onder de activiteitenkalender.

Deel dit bericht