Watersnoodmuseum presenteert boardroom en game

‘Onderhandel over de toekomst van de Oosterschelde in de nieuwe boardroom van het Watersnoodmuseum’

OUWERKERK – De zeespiegel stijgt en het landschap verandert; hoe gaan we hier mee om? Vrijdag 8 oktober was de feestelijke opening van ‘Oosterschelde in Onderhandeling’ in het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. In de serious game die Studio Inscape voor het Watersnoodmuseum ontwikkelde, worden deelnemers uitgenodigd plaats te nemen in het Parlement van de Oosterschelde om te praten over de toekomst van de regio.

In Oosterschelde in Onderhandeling vertegenwoordigen deelnemers een inwoner uit de Oosterschelderegio. Samen nemen zij plaats in het parlement van de Oosterschelde. De deelnemers moeten door middel van onderhandeling een beslissing nemen over drie toekomstige vraagstukken. Een projector toont de gevolgen van de gemaakte keuze, die de basis vormt voor het volgende vraagstuk.
Internationaal
Voor het Watersnoodmuseum ligt het voor de hand de Oosterschelde als voorbeeldcasus te gebruiken. Toch gaat het over meer dan enkel de Oosterschelde. De dilemma’s die worden behandeld staan symbool voor watervraagstukken wereldwijd. ‘Oosterschelde in onderhandeling’ maakt de toekomst voelbaar en laat zien hoe menselijke en niet menselijke inwoners met elkaar verbonden zijn.

(tekst gaat verder onder de foto)

Diepgang
Tijdens de opening, waarbij een van de drie dilemma’s werd gespeeld, kwam naar voren dat het breed kan worden ingezet. Het gaat over een relevant onderwerp en de deelnemer doet belangrijke inzichten op over samenwerking en het omgaan met tegengestelde belangen. De serious game kan worden gespeeld met 9 tot 12 spelers tegelijk.

Meer informatie over Oosterschelde in Onderhandeling is te vinden via www.watersnoodmuseum.nl/oosterscheldeinonderhandeling

InVloed

Om de thematiek breder onder de aandacht te brengen lanceert het Watersnoodmuseum vanaf heden een online game: InVloed, gemaakt door het Rotterdamse bedrijf Vuurrood. In de game wordt de speler uitgedaagd om zich te verdiepen in de wereld van water. Door onderzoek en het beantwoorden van vragen verzameld de speler waterkennispunten. Vervolgens moet de speler aan de slag met beleidsvragen. Lastige dilemma’s met zowel winnaars als verliezers. De game is te vinden via invloed.watersnoodmuseum.nl

Steun
Voor de boardroom en game heeft het Watersnoodmuseum steun ontvangen van Stichting Zeeuwse Publieke Belangen. Doel van beide projecten is het waterbewustzijn te vergroten en de thematiek breder onder de aandacht te brengen.

Een voorbeeld van de game-play van InVloed

Deel dit bericht