Here comes the flood Rem van den Bosch

Vanaf 10 augustus 2021, is nieuw werk van Rem van den Bosch te bewonderen, waarin kwetsbaarheid een centrale rol speelt. De tentoonstelling wordt getoond op zogenoemde trotters (grote billboards op een voet) en is de komende drie maanden gratis te bezoeken in de buitenruimte achter museumbrasserie Het Vijfde Caisson bij het Watersnoodmuseum.

In zijn werk laat Van den Bosch op schilderachtige wijze zien hoe hoog het water komt als de dijken breken. De modellen, als stille boodschappers van het water, tonen de hoogte van het water bij een overstroming. Door het hele land fotografeerde hij op herkenbare plekken, die ofwel kwetsbaar, of juist een aanjager zijn van klimaatverandering en zeespiegelstijging.

Tijdens het fotograferen kreeg hij verbaasde reacties bij het noemen van het maximale overstromingsgevaar op de locaties waar hij fotografeerde. Voor de hoogte van het water bij een overstroming baseert hij zich op de data van de website overstroomik.nl. Deze website is door de diverse overheidsinstanties en de veiligheidsregio’s opgezet om het waterbewustzijn te vergroten.

Naast de tentoonstelling is een boekje gerealiseerd waarin zowel het werk van de fotograaf als bijdragen van onder meer Jan Terlouw te vinden is. Het boekje is te koop in museumbrasserie Het Vijfde Caisson en onze museumshop.

De tentoonstelling is tot stand gekomen door een bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds.

(Lees verder onder de foto)

‘Ik ben blij dat ik met mijn werk als kunstenaar een bijdrage kan leveren aan dit thema, dat maatschappelijk een nummer 1 plaats hoort te hebben op de agenda van bevolking, bedrijfsleven en politiek’ – Rem van den Bosch

Deel dit bericht