Zeeland Nazomerfestival 2021

Theaterfestival live op bijzondere locaties, verspreid over heel Zeeland

Van dinsdag 24 augustus tot en met zaterdag 4 september is het Zeeland Nazomerfestival weer daar. Twaalf dagen theater, muziek en performance, dit jaar voor het eerst door HEEL Zeeland. Van Sluis tot Ouwerkerk, van Kats tot Middelburg, daartussen en erbuiten. Met een programma vol Nederlandse premières van onder andere Willem de Bruin (The Opposites), Wunderbaum en eigen producties van Theaterproductiehuis Zeelandia. Het festivalhart bevindt zich op de tjalk Vrijbuiter, die elke dag in een andere Zeeuwse haven aanmeert en waarop muzikale acts te zien zijn. Alles conform de geldende coronamaatregelen en op anderhalve meter afstand. De hele programmering is te vinden op theaterzeelandia.nl. De kaartverkoop start donderdag 22 juli om 10.00 uur.

De 21e editie van het Zeeland Nazomerfestival wordt anders dan anders. Dit jaar wordt er op veel verschillende en bijzondere plekken in de hele provincie gespeeld. Op dijken, in de polder, in taxibussen en op het water zijn veel verschillende (muzikale)theaterproducties te zien.

Het festivalhart bevindt zich dit jaar op het schip Vrijbuiter. Dit drijvende podium vaart tien dagen langs alle Zeeuwse eilanden, met elke keer een andere Zeeuwse haven als bestemming. De (muzikale) programmering op Vrijbuiter is in handen van Peter Slager (BLØF) en Broeder Dieleman. Spoken-word artiest M. en muzikant Winterdagen werken vanuit het festivalhart aan een ode voor Zeeland en delen elke avond hun overpeinzingen met het publiek.

Midden in de polder van Kats speelt Willem de Bruin (The Opposites) tijdens zonsopgang en zonsondergang de première van zijn nieuwste voorstelling SPUUG VAN GOD, over identiteit, familie en anders zijn in een oer-Hollands dorp. Hij speelt de voorstelling voor het eerst voor een live publiek. In de Mythe in Goes speelt het Rotterdamse theatercollectief Wunderbaum hun première van The Clowns Convention, waarin ze kijken of clowns de mensheid kunnen redden van de ondergang. Theatermaker Sien Vanmaele geeft in het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk haar theatrale kookworkshops, ter voorbereiding op het einde van de wereld #3 Algen & Zilte planten. Zangeres en performer Anne-Fay DOX/ParadisoMelkwegProductiehuis) speelt samen met broer en videomaker Felix Kops in poppodium De Spot en ’t Beest haar nieuwe performance Reaspora, een muziek theaterconcert over racisme, white privilege en de koloniale erfenis. Het jonge theatercollectief DIEHELEDING (DOX/Theater Utrecht) rijdt gedurende het festival op
verschillende plaatsen in de provincie een aantal dagen rond in een taxibus waarin ze Dashboard spelen, een emotionele muzikale trip door de krochten van de eenzame mens.

(tekst gaat verder onder de foto)

Theatermaker Sien Vanmaele geeft in het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk haar theatrale kookworkshops. foto: ©Nana-Vaneessen22

Uiteraard speelt Theaterproductiehuis Zeelandia ook haar eigen producties. De première van Grenspaal 369, is tevens de openingsvoorstelling van het Zeeland Nazomerfestival 2021. Op een bijzondere locatie in Sluis spelen Maike Boerdam, Nienke Nasserian-Nelissen en Koen Van Impe, deze muziektheatervoorstelling over overleven, blijven of vertrekken en waarin ze de Westerse samenleving een spiegel voorhouden.
In Serooskerke op Schouwen-Duiveland wordt door Frieda Pittoors en Indra Cauwels bij natuurpark Schelphoek Valavond gebracht. Een voorstelling waarin een moeder en dochter al dertig jaar wachten op de thuiskomst van hun man en vader, die nooit is teruggekeerd van zee.
In de studio van Theaterproductiehuis Zeelandia in Middelburg is acteur Sander Plukaard te zien met Zee Muur, een solovoorstelling over een fotograaf wiens gelukkige leven plots in elkaar stort.
Tot slot wordt er gedurende de hele festivalperiode gewandeld! Dit kan met de Walk of Things-podcast van theatermakers Boogaerdt/VanderSchoot, waarin de luisteraar een wandeling maakt over een dijk, als oefening voor de mens om ding te zijn tussen de dingen. Met sounddesign van Touki Delphine.

In de podcast d’n Overkant krijgt de luisteraar een kijkje in de levens van de drie hoofdpersonen uit Grenspaal 369. Deze podcast kan gedurende het festival beluisterd worden via theaterzeelandia.nl.

Zeeland Nazomerfestival wordt geproduceerd door Theaterproductiehuis Zeelandia en vindt plaats van dinsdag 24 augustus tot en met zaterdag 4 september op verschillende locaties in heel Zeeland. De voorstellingen worden gespeeld met beperkte capaciteit en alle kaarten zijn geplaceerd. Kaartverkoop start donderdag 22 juli om 10.00 uur.

Meer informatie en kaarten: www.theaterzeelandia.nl

Deel dit bericht